Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
dynova polevka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3268 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 428 g
Tuky 145 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádná polévka zahřeje a projasní i nejpošmournější den!

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
větší, nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
na kousky
česnek 2 stroužky
nasekané
rajče 400 g
konzervovaná, krájená
vývar kuřecí 1 l
dýně 500 g
na kostky
fazole 400 g
červených, v konzervě
párky 350 g
vídeňské
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Ve větším kastrolu rozpalte olej, vhoďte na něj cibuli i celer a smažte je, až změknou. Přidejte česnek i papriku a ještě minutu vše restujte.

2

Do základu přidejte rajčata, cukr, vývar a dýni. Promíchejte, zakryjte a na mírném ohni vařte půl hodiny.

3

Přimíchejte fazole a kolečka párků a vařte ještě deset minut. Osolte a okořeňte. Podávejte posypané petrželkou, s křupavým pečivem.

Jde to i jinak!
Párky můžete nahradit kostičkami šunky. Chcete-li připravit vegetariánskou verzi, vynechte uzeninu a použijte zeleninový vývar.

Související články

Komentáře

11.10.2009 19:09
Polévka je moc dobrá. Ještě jsem na konci přidala trochu octa a menší kelímek zakysané smetany.

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...