Pořádná polévka zahřeje a projasní i nejpošmournější den!
Suroviny
slunečnicový olej
2
PL
cibule
1
ks
větší, nadrobno
řapíkatý celer
2
ks
na kousky
česnek
2
stroužky
nasekané
paprika mletá sladká
1
PL
rajče
400
g
konzervovaná, krájená
krupicový cukr
2
PL
vývar kuřecí
1
l
dýně
500
g
na kostky
fazole
400
g
červených, v konzervě
párky
350
g
vídeňské
petrželka
2
PL
nasekaná
sůl
pepř
Postup
1
Ve větším kastrolu rozpalte olej, vhoďte na něj cibuli i celer a smažte je, až změknou. Přidejte česnek i papriku a ještě minutu vše restujte.
2
Do základu přidejte rajčata, cukr, vývar a dýni. Promíchejte, zakryjte a na mírném ohni vařte půl hodiny.
3
Přimíchejte fazole a kolečka párků a vařte ještě deset minut. Osolte a okořeňte. Podávejte posypané petrželkou, s křupavým pečivem.
Jde to i jinak!
Párky můžete nahradit kostičkami šunky. Chcete-li připravit vegetariánskou verzi, vynechte uzeninu a použijte zeleninový vývar.
Komentáře