0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
dynova polevka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3268 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 428 g
Tuky 145 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádná polévka zahřeje a projasní i nejpošmournější den!

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
větší, nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
na kousky
česnek 2 stroužky
nasekané
paprika mletá sladká 1 PL
rajče 400 g
konzervovaná, krájená
krupicový cukr 2 PL
vývar kuřecí 1 l
dýně 500 g
na kostky
fazole 400 g
červených, v konzervě
párky 350 g
vídeňské
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Ve větším kastrolu rozpalte olej, vhoďte na něj cibuli i celer a smažte je, až změknou. Přidejte česnek i papriku a ještě minutu vše restujte.

2

Do základu přidejte rajčata, cukr, vývar a dýni. Promíchejte, zakryjte a na mírném ohni vařte půl hodiny.

3

Přimíchejte fazole a kolečka párků a vařte ještě deset minut. Osolte a okořeňte. Podávejte posypané petrželkou, s křupavým pečivem.

Jde to i jinak!
Párky můžete nahradit kostičkami šunky. Chcete-li připravit vegetariánskou verzi, vynechte uzeninu a použijte zeleninový vývar.

Související články

Komentáře

Monika Rosenbergerová

Polévka je moc dobrá. Ještě jsem na konci přidala trochu octa a menší kelímek zakysané smetany.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč