
Vepřové špízy s pestem a rajčetem
Špízy jsou vděčné jídlo z několika důvodů: skvěle vypadají, s jejich přípravou vám rády pomohou i děti a všichni si na nich pochutnají.
Vydání: 2008/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 600 g vepřové panenky
- 24 rajčátek (nejlépe soudečkových)
- 3 šalotky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- sůl
- zelený salát a bazalkové pesto, k podávání
Příprava jídla
600 g vepřové panenky nakrájejte na kostky, 24 rajčátek (nejlépe soudečkových) a 3 šalotky napíchejte na osm špejlí. Potřete 2 lžícemi olivového oleje smíchanými s 1 prolisovaným stroužkem česneku. Za občasného otáčení pečte 8–10 minut, aby se maso propeklo. Podle chuti osolte. Podávejte se zeleným salátem a bazalkovým pestem.
Přidat komentář