Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové špízy s pestem a rajčetem
Vepřové špízy s pestem a rajčetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové špízy s pestem a rajčetem

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1770 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 127 g
Tuky 58 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špízy jsou vděčné jídlo z několika důvodů: skvěle vypadají, s jejich přípravou vám rády pomohou i děti a všichni si na nich pochutnají.

Související recepty

Suroviny

panenka 600 g
rajče 24 ks
nejlépe soudečkové
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
salát
zelený, k podávání
bazalkové pesto

Postup

1

600 g vepřové panenky nakrájejte na kostky, 24 rajčátek (nejlépe soudečkových) a 3 šalotky napíchejte na osm špejlí. Potřete 2 lžícemi olivového oleje smíchanými s 1 prolisovaným stroužkem česneku.

2

Za občasného otáčení pečte 8–10 minut, aby se maso propeklo. Podle chuti osolte. Podávejte se zeleným salátem a bazal­kovým pestem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín