Špíz chorizo & sýr

Špíz chorizo & sýr

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5596 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 22 g
Tuky 512 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle špízy se hodí nejen na grilování ven, ale i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Suroviny

citron 1 ks
bio
petržel 15 g
hladkolistá
česnek 2 stroužky
chorizo 460 g
sýr 350 g
např. halloumi, hruda, oštěpek, mozzarella
olivy zelené 24 ks
olivový olej
na potření

1 Smíchejte 2 lžičky jemně strouhané citronové kůry (použijte biocitron nebo jiný chemicky neošetřený), 15 g hladkolisté petržele, nasekané, a 2 stroužky česneku, jemně nasekané. Dejte stranou

2 Na 8 špejlí napíchejte nakrájených a lehce opečených 460 g choriza nebo čabajky a 350 g sýra (halumi, hruda, oštěpek, mozzarella…). Proložte 24 zelenými olivami plněnými papričkou a potřete 2 lžícemi olivového oleje. Opékejte 2–3 minuty, dohněda. Jezte s aromatickou petrželovou směsí.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit