Tyhle špízy se hodí nejen na grilování ven, ale i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Suroviny
citron
1
ks
bio
petržel
15
g
hladkolistá
česnek
2
stroužky
chorizo
460
g
nebo čabajka
sýr
350
g
např. halloumi, hruda, oštěpek, mozzarella
olivy zelené
24
ks
olivový olej
na potření
Postup
1
Smíchejte 2 lžičky jemně strouhané citronové kůry (použijte biocitron nebo jiný chemicky neošetřený), 15 g hladkolisté petržele, nasekané, a 2 stroužky česneku, jemně nasekané. Dejte stranou.
2
Na 8 špejlí napíchejte nakrájených a lehce opečených 460 g choriza nebo čabajky a 350 g sýra (halumi, hruda, oštěpek, mozzarella…). Proložte 24 zelenými olivami plněnými papričkou a potřete 2 lžícemi olivového oleje. Opékejte 2–3 minuty, dohněda. Jezte s aromatickou petrželovou směsí.