Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špíz chorizo & sýr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5596 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 22 g
Tuky 512 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle špízy se hodí nejen na grilování ven, ale i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Suroviny

bio
petržel 15 g
hladkolistá
česnek 2 stroužky
chorizo 460 g
nebo čabajka
sýr 350 g
např. halloumi, hruda, oštěpek, mozzarella
olivový olej
na potření

Postup

1

Smíchejte 2 lžičky jemně strouhané citronové kůry (použijte biocitron nebo jiný chemicky neošetřený), 15 g hladkolisté petržele, nasekané, a 2 stroužky česneku, jemně nasekané. Dejte stranou.

2

Na 8 špejlí napíchejte nakrájených a lehce opečených 460 g choriza nebo čabajky a 350 g sýra (halumi, hruda, oštěpek, mozzarella…). Proložte 24 zelenými olivami plněnými papričkou a potřete 2 lžícemi olivového oleje. Opékejte 2–3 minuty, dohněda. Jezte s aromatickou petrželovou směsí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín