Jehněčí maso dokonale ladí s rozmarýnem, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.
Suroviny
zakysaná smetana
170
ml
citronová šťáva
2
PL
kapary
2
PL
slité a nasekané
česnek
1
stroužek
prolisovaný
jehněčí kýta
600
g
či hřbet
paprika zelená
2
ks
očištěná a nakrájená na kusy
olivový olej
ve spreji
rozmarýn
čerstvý
sůl
rukola
80
g
Postup
1
Na dip smíchejte 170 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kaparů, slitých a nasekaných, a 1 stroužek česneku, prolisovaný.
2
Kostky ze 600 g jehněčí kýty či hřbetu a 2 zelených paprik, očištěných a nakrájených na kusy, napíchejte na 8 špízů. Postříkejte olivovým olejem ve spreji, posypte 2 lžícemi sekaného čerstvého rozmarýnu.
3
Pečte 6–8 minut, dohněda; obracejte a na závěr osolte. Nechte 5 minut zakryté odpočívat. Podávejte s dipem a 80 g rukoly.