Rozmarýnové jehněčí špízy

Rozmarýnové jehněčí špízy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 22 g
Tuky 80 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí maso dokonale ladí s rozmarýnem, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

Suroviny

zakysaná smetana 170 ml
citronová štáva 2 PL
kapary 2 PL
slité a nasekané
česnek 1 stroužek
prolisovaný
jehněčí kýta 600 g
či hřbet
paprika zelená 2 ks
očištěná a nakrájená na kusy
olivový olej
ve spreji
rozmarýn
čerstvý
sůl
rukola 80 g

Na dip smíchejte 170 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kaparů, slitých a nasekaných, a 1 stroužek česneku, prolisovaný. Kostky ze 600 g jehněčí kýty či hřbetu a 2 zelených paprik, očištěných a nakrájených na kusy, napíchejte na 8 špízů. Postříkejte olivovým olejem ve spreji, posypte 2 lžícemi sekaného čerstvého rozmarýnu. Pečte 6–8 minut, dohněda; obracejte a na závěr osolte. Nechte 5 minut zakryté odpočívat. Podávejte s dipem a 80 g rukoly.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit