Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zeleninové karí

Pár kousků zeleniny, pár triků, a jak božské jídlo vznikne!

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Odstátí lilků: 1 hodinaSmažení: 15 minutPříprava koření: 8-10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 2 středně velké lilky
    • ½ l slunečnicového oleje na smažení lilků + 3 lžíce na přípravu karí
    • 1 lžíci kurkumy
    • 2 barevné masité papriky, nakrájené na kousky
    • řapík celeru, střední, světlou část
    • 1 cibuli, nakrájenou na klínky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 2 malá rajčata, nakrájená na osminky nebo kousky
    • 2–3 lžičky kari koření
    • ½ lžičky chilli
    • 1 lžičku sladké nebo pálivé papriky
    • drcený kardamom
    • 1 lžičku kurkumy
    • 1 lžíci hrubozrnné (kremžské)
    • hořčice
    • 2 lžíce běžného octa
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Lilky nakrájejte na tenčí kolečka. Každé jemně, ale důkladně osolte a poprašte kurkumou. Nechte aspoň hodinu odstát, aby lilek pustil tekutinu. Pak ho doslova vyždímejte a ještě osušte na kuchyňském papíru.

2. Do kastrůlku nalijte půl litru oleje. Až se prohřeje na střední teplotu, vložte do něj lilky a pomalu je smažte.

3. Ve velké těžké pánvi rozpalte zbytek oleje, vsypte cibuli i česnek a krátce osmahněte. Přidejte rajčata, a jakmile pustí šťávu, přihoďte proužky celeru, kousky papriky a promíchejte. Přisypte všechno koření; řiďte se vlastní chutí, ale určitě použijte přinejmenším směs kari, papriku a kurkumu. Vše asi deset minut, poduste; směs můžete i trochu podlít.

4. Až kolečka lilků zezlátnou, vyjměte je na kuchyňský papír, který odsaje přebytečný tuk. Pak je přidejte ke karí směsi a dochuťte hořčicí a octem. Ještě krátce, asi dvě minuty, poduste a podávejte s čočkovými koláčky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočkové koláčky

Čočkové koláčky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.55
Obrazek uzivatele
Takto toto jídlo je skutečně luxusní! Dělám ho už dva roky, přesně podle receptu a nemá chybu. Pro masožravce možno doplnit i vepřovými nudličkami, ale nutno říct, že bezmasá verze je lepší. Podávám s chlebovými plackami, zakysanou smetanou (uklidní rozpálený jazyk) a pivem.

Přidat komentář