Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Fazole na kari

Fazole na kari

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 (4)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2641 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 301 g
Tuky 88 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená brambora dodá domácí zemitou příchuť, kari rozvine ostrou vůni exotiky. Kombinace, které neodoláte!

Suroviny

slanina 4 plátky
prorostlá, bez kůže, nakrájená nahrubo
cibule 2 ks
středně velká, nasekaná nahrubo
rostlinný olej 1 PL
slunečnicový nebo sojový
kari pasta 2 PL
jemná
fazole 400 g
v tomatové omáčce, konzervované
brambory 2 ks
velké a omyté
1. V troubě předem upečte brambory ve slupce a nechte je v teple.

2. Na rozpáleném oleji osmahněte slaninu. V momentě, kdy začne průsvitnět, přisypte cibuli (kdybyste ji vhodili zároveň se slaninou, mohla by se spálit a zhořknout). Smažte, až cibule získá světle hnědou barvu.

3. Přidejte kari pastu s kousky rajčete a jemně restujte. Nanejvýš však dvě minuty, aby se dužina rajčete neoddělila od slupky.

4. Přisypte fazole a celou směs prohřívejte tak dlouho, až se téměř všechna voda z nálevu odpaří.

5. Na každý talíř položte bramboru, nakrojte ji a přidejte fazole.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/05, str.17

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit