Pečená brambora dodá domácí zemitou příchuť, kari rozvine ostrou vůni exotiky. Kombinace, které neodoláte!
Suroviny
slanina
4
plátky
prorostlá, bez kůže, nakrájená nahrubo
cibule
2
ks
středně velká, nasekaná nahrubo
slunečnicový olej
1
PL
kari pasta
2
PL
jemná
fazole
400
g
v tomatové omáčce, konzervované
brambory
2
ks
velké a omyté
Postup
1
V troubě předem upečte brambory ve slupce a nechte je v teple.
2
Na rozpáleném oleji osmahněte slaninu. V momentě, kdy začne průsvitnět, přisypte cibuli (kdybyste ji vhodili zároveň se slaninou, mohla by se spálit a zhořknout). Smažte, až cibule získá světle hnědou barvu.
3
Přidejte kari pastu s kousky rajčete a jemně restujte. Nanejvýš však dvě minuty, aby se dužina rajčete neoddělila od slupky.
4
Přisypte fazole a celou směs prohřívejte tak dlouho, až se téměř všechna voda z nálevu odpaří.
5
Na každý talíř položte bramboru, nakrojte ji a přidejte fazole.
Komentáře