Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazole na kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2643 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 301 g
Tuky 88 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená brambora dodá domácí zemitou příchuť, kari rozvine ostrou vůni exotiky. Kombinace, které neodoláte!

Suroviny

slanina 4 plátky
prorostlá, bez kůže, nakrájená nahrubo
středně velká, nasekaná nahrubo
slunečnicový olej 1 PL
jemná
fazole 400 g
v tomatové omáčce, konzervované
velké a omyté

Postup

1

V troubě předem upečte brambory ve slupce a nechte je v teple.

2

Na rozpáleném oleji osmahněte slaninu. V momentě, kdy začne průsvitnět, přisypte cibuli (kdybyste ji vhodili zároveň se slaninou, mohla by se spálit a zhořknout). Smažte, až cibule získá světle hnědou barvu.

3

Přidejte kari pastu s kousky rajčete a jemně restujte. Nanejvýš však dvě minuty, aby se dužina rajčete neoddělila od slupky.

4

Přisypte fazole a celou směs prohřívejte tak dlouho, až se téměř všechna voda z nálevu odpaří.

5

Na každý talíř položte bramboru, nakrojte ji a přidejte fazole.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:16
Recept se nachází v č.3/05, str.17

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...