Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2005/7

48 snadných receptů na prázdniny. Vařte jako šéfkuchař! 

Recepty z vydání

Bleskové tuňákové tousty s fazolemi

Pomazánku si můžete připravit ­dopředu a uchovat v chladu. Se salátem vydá za lehký oběd.

Salát s lososem, jahodami a fenyklem

Stylová lahůdka za pár minut. Kombinace toho nejlepšího, co sezona nabízí.Podávejte s křupavým celozrnným pečivem.

Teplý kuřecí salát s nudlemi

Opravdová lahůdka z masa, které zbylo od včerejška. Nápaditá večeře pro celou rodinu.

Nepečená pizza s kozím sýrem

Vůbec nemusíte zapínat troubu. Jednoduché, přesto vysloveně nevšední jídlo. Samé delikátní chutě.

Polévka z hrášku a řeřichy

Pouze jeden jednoduchý krok, a získáte osvěžující a chladivou letní polévku!

Kuskus s citronem a koriandrem

Jemná zlatá krupička s citronem a koriandrem

Ostrý kuřecí kuskus

Ostrá kuřecí jízda

Ořechový chléb

Mezi zaslanými rodinnými poklady získal pořadové číslo dvě, ale na vlastní ústa jsme se přesvědčili, že je naprostou...

Voňavý pstruh a lehký salát

Malý pstruh je ideální pro přípravu vcelku. Ryba je jemná, ale šťavnatá a výrazná. Lehký ‚zahradní‘ salát...

Kuřecí pilaf s ovocem

Oblíbený pokrm perských princezen chutná ještě líp, když ho připravíte předem a necháte odležet v lednici. Ideální je...

Salát s uzenou krůtou, meruňkami a vlašskými ořechy

Kombinace pikantní zálivky, křupavých lístků, vláčných meruněk a voňavého masa je prostě neodolatelná.

Meruňkový koláč s mandlemi

My máme jasno: meruňkových koláčů není nikdy dost. Zvlášť když část mouky nahrazují mleté mandle.

Hvězdný meruňkový kompot

Úžasný letní dezert! Víno, které do kompotu použijete, by mělo být přirozeně sladké a mít plnou chuť. Ovoce podávejte...

Domácí meruňkový džem z Burgundska

Na venkovských trzích v Burgundsku ho můžete koupit ještě dnes. Obsahuje poměrně málo cukru a žádné konzervanty, takže...

Schované párky

Díky našemu nápadu proměníte obyčejné párky ve specialitu šéfkuchaře. Buď je můžete grilovat přímo na pláži, nebo si je...

Americká limonáda

Žlutočervená limonáda s ovocem osvěží a skvěle vypadá. Děti jakéhokoli věku jí nemají šanci odolat!

Bleskurychlý rostbíf

Rostbíf má pověst jídla, které vyžaduje zdlouhavou a složitou přípravu. My ale známe recept, se kterým zvládnou...

Malinový krém

Výhodou tohoto malinovo-smetanového dezertu je snadný transport. Mísu s krémem jednoduše překryjete potravinovou fólií...

Rychlá bublanina s třešněmi

Po nadýchaném těstě s čerstvým ovocem se jenom zapráší. Na mravence nezbude ani drobeček!

Kuřecí salát s rýží

Je lahodný a dodá vám spoustu energie. Jen s sebou nezapomeňte vzít vidličky!

Salát s garnáty, špenátem a avokádem

Úžasná chuť a jednoduchá příprava! Tenhle salát je typickým příkladem toho, že stačí chytře zkombinované přísady, pár...

Kuřecí balíčky

Máte dvě možnosti: připravit je klasicky na plotně, nebo venku na grilu. Pokud se rozhodnete pro druhou variantu,...

Bylinkový bramborový salát

Stejně dobře chutná za tepla i za studena. Pokud hotový salát překryjete fólií, vydrží teplý až hodinu.

Letní ovoce v čokoládě

Jednoduchostí k úspěchu: prohřát a zamíchat. Uplatníte jakékoli drobné či nadrobno nakrájené ovoce i různé druhy...

Knedlíky z tvarohového těsta

S Františkovými tipy povýšíte ovocnou klasiku z tvarohu na kulinářské veledílo. Suroviny koupíte za pár korun cestou z...

Knedlíky z bramborového těsta

Že u vás doma dáváte do bramborových knedlíků uzené? Zkuste ho po Františkově vzoru pro jednou nahradit ovocem –...

Kynuté knedlíky

Nadýchané knedlíky, u nichž můžete po libosti obměňovat náplň, to je pravý prázdninový poklad. Milují je děti i dospělí!

Babiččiny polévkové nudličky

Navzdory titulku nemusíte s přípravou domácích nudlí čekat až na důchod nebo vnoučata, případně na obojí. Připravili...

Čočkové koláčky

Cejlonská obdoba bramboráků se nesmaží, ale jen tvaruje a pak dosuší v troubě. Za to, že jsou tak krásně zlaté, může i...

Zeleninové karí

Pár kousků zeleniny, pár triků, a jak božské jídlo vznikne!

Citronový cheesecake ve stylu New Yorku

Tahle tradiční varianta cheesecaku je sametová a velmi bohatá.

Okoun po italsku

Tenhle recept pochází z jižní Itálie a je skvělým příkladem středomořského přístupu k vaření – základem úspěchu jsou...

Tmavá šunka s ovocnou salsou

Na exotickou salsu je skvělé konzervované ovoce nebo ,koktejlové ovoce‘. Kromě tmavé šunky je ideální hovězí šunka,...

Malinovo-pomerančový pohár

Vyberte sklenice, které se na vrchu rozšiřují – vypadají efektně, a navíc se snadno plní

Špenát s piniovými oříšky a česnekem

Oříšky a česnek promění špenát ve stylový a bleskurychlý předkrm

Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky

Tohle jídlo působí příznivě na imunitu a nezatěžuje trávení, říká Martin Šebor, šéfkuchař Albia. Ale hlavně – ta...

Gaura - Nitái Halva

Sladkost, po které vám bude božsky! ­Suroviny můžete odměřit jednoduše ­hrnkem na čaj (250 ml)...

Italské biolasagne

Lahodné alternativní biolasagne

Malinovka s mátou a melounem

Ještě většího chladivého efektu dosáhnete, když meloun předtím uložíte do mrazáku. Před odšťavením ho nechte trochu...

Šťáva z červené řepy, jablek a zázvoru

Zázvor dodá běžným jablkům a sladké řepě nenapodobitelný šmrnc. Výsledkem je nejsvěžejší, nejzářivější a nejrůžovější...

Mátový salát s hráškem a sýrem

Ideální salát k letní večeři! Zasytí a osvěží zároveň – a hotový ho budete mít raz dva...

Studená okurková polévka s mátou

Svěží polévka vám dodá spoustu (zdravé) energie a zapůsobí jako skvělý zavlažovač

Masové koule s mátovou omáčkou

Máta a vlašské ořechy dodají masu chuť, jakou jste nejspíš ještě nevyzkoušeli. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Třešňové palačinky

Neobyčejná kombinace plná lahodných chutí i vůní! Na téhle dobrotě si pochutnají i ti, kteří sladké obvykle nemusejí.

Řízky po námořnicku

Sandtnerová podobně jako M. D. Rettigová používá označení ‚řízky‘ prostě pro plátek (řez) masa. Omáčka je...

Přidat komentář