
Pečený losos s žampiony a estragonem
Ze žampionů a estragonu vznikne kůrčička, která rybě dodá intenzivní chuť
Vydání: 2005/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 25 minut
Pečení: 25 minut
P
Ingredience
- olivový olej
- nakrájená cibulka
- 140 g čerstvých žampionů
- 4 lžíce strouhanky
- 2 lžíce sekaného estragonu
- 2 lžíce parmazánu
- sůl a pepř
- 4 filé z lososa
- 4 lístky bobkového listu
- dvě lžíce parmazánu
Příprava jídla
Na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibulku. 140 g čerstvých žampionů rozmixujte, přidejte k cibuli a smažte, až se vypaří tekutina. Dejte stranou a po zchladnutí přisypte 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce sekaného estragonu, 2 lžíce parmazánu, sůl a pepř. Na plech vyložený pečicím papírem dejte 4 filé z lososa. Na každý kousek dejte bobkový list, houbovou směs a posypte dvěma lžícemi parmazánu. Pečte při 200/180 stupních 5–20 minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 14:46