Tapenáda z oliv a ančoviček lososa perfektně ochutí. Olizovat se budou i ti, kteří jinak ryby zrovna nemusí. Máme to vyzkoušeno!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do misky dejte olivy a ančovičky, zakápněte je trochou oleje ze sušených rajčat a ponorným mixérem všechno rozmixujte na hladkou tapenádu.
Lososa nakrájejte na širší steaky (mraženého nechte trochu povolit). Potřete je tapenádou, ozdobte proužky sušených rajčat a posypte pepřem i nahrubo strouhaným sýrem. Lososa položte na plech s pečicím papírem a pečte 10–15 minut.
Ančovička čili sardelka
Ančovičky jsou malé marinované rybičky. Jsou běžně k dostání v supermarketech, nejčastěji se prodávají v konzervách nebo ve skleničkách. Hledejte je mezi chlazenými rybími výrobky.
Komentáře