Pečený losos s olivovou tapenádou

Pečený losos s olivovou tapenádou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1488 kcal
Bílkoviny 92 g
Cukr 19 g
Tuky 115 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tapenáda z oliv a ančoviček lososa perfektně ochutí. Olizovat se budou i ti, kteří jinak ryby zrovna nemusí. Máme to vyzkoušeno!

Suroviny

olivy černé 100 g
bez pecky
ančovičky (konzerva) 100 g
lze nahradit očky s kapary
1 ks
filet (přibližně 1,5kg), bez kůže a kostí, (může být mražený)
sušená rajčata 150 g
v oleji
pepř
nejlépe drcený bílý
gouda 200 g
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do misky dejte olivy a ančovičky, zakápněte je trochou oleje ze sušených rajčat a ponorným mixérem všechno rozmixujte na hladkou tapenádu.

2.  Lososa nakrájejte na širší steaky (mraženého nechte trochu povolit). Potřete je tapenádou, ozdobte proužky sušených rajčat a posypte pepřem i nahrubo strouhaným sýrem. Lososa položte na plech s pečicím papírem a pečte 10–15 minut.

Ančovička čili sardelka
Ančovičky jsou malé marinované rybičky. Jsou běžně k dostání v supermarketech, nejčastěji se prodávají v konzervách nebo ve skleničkách. Hledejte je mezi chlazenými rybími výrobky.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit