Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený losos s olivovou tapenádou
Pečený losos s olivovou tapenádou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený losos s olivovou tapenádou

4/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1692 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 19 g
Tuky 127 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tapenáda z oliv a ančoviček lososa perfektně ochutí. Olizovat se budou i ti, kteří jinak ryby zrovna nemusí. Máme to vyzkoušeno!

Suroviny

bez pecky
ančovičky (konzerva) 100 g
lze nahradit očky s kapary
losos 1 filet
přibližně 1,5kg, bez kůže a kostí, (může být mražený)
sušená rajčata 150 g
v oleji
pepř
nejlépe drcený bílý
gouda 200 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do misky dejte olivy a ančovičky, zakápněte je trochou oleje ze sušených rajčat a ponorným mixérem všechno rozmixujte na hladkou tapenádu.

2

Lososa nakrájejte na širší steaky (mraženého nechte trochu povolit). Potřete je tapenádou, ozdobte proužky sušených rajčat a posypte pepřem i nahrubo strouhaným sýrem. Lososa položte na plech s pečicím papírem a pečte 10–15 minut.

Ančovička čili sardelka
Ančovičky jsou malé marinované rybičky. Jsou běžně k dostání v supermarketech, nejčastěji se prodávají v konzervách nebo ve skleničkách. Hledejte je mezi chlazenými rybími výrobky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

27.06.2010 16:03
velmi velmi podareny recepr, mnam!
27.01.2008 17:46
Zkoušela jsem tento recept, protože jsme si z dovolené ve Francii dovezli tapenádu. Ačkoli jsem se připravovala, zapoměla jsem na sušená rajšata a musela trochu improvizovat. Bylo to jednoduché, rychlé a všichni jsme si velmi, velmi pochutnali. Díky
04.09.2007 20:34
Recept se nachází v č.4/06, str.68

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...