Tapenáda z oliv a ančoviček lososa perfektně ochutí. Olizovat se budou i ti, kteří jinak ryby zrovna nemusí. Máme to vyzkoušeno!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do misky dejte olivy a ančovičky, zakápněte je trochou oleje ze sušených rajčat a ponorným mixérem všechno rozmixujte na hladkou tapenádu.
2 Lososa nakrájejte na širší steaky (mraženého nechte trochu povolit). Potřete je tapenádou, ozdobte proužky sušených rajčat a posypte pepřem i nahrubo strouhaným sýrem. Lososa položte na plech s pečicím papírem a pečte 10–15 minut.
Ančovička čili sardelka
Ančovičky jsou malé marinované rybičky. Jsou běžně k dostání v supermarketech, nejčastěji se prodávají v konzervách nebo ve skleničkách. Hledejte je mezi chlazenými rybími výrobky.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 20:34
Apetit 4/06
Anonym
27.01.2008 17:46
mňam
Andrea Turoková
27.06.2010 16:03
super