0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený losos s olivovou tapenádou

Pečený losos s olivovou tapenádou

3.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1488 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 19 g
Tuky 115 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tapenáda z oliv a ančoviček lososa perfektně ochutí. Olizovat se budou i ti, kteří jinak ryby zrovna nemusí. Máme to vyzkoušeno!

Suroviny

olivy černé 100 g
bez pecky
ančovičky (konzerva) 100 g
lze nahradit očky s kapary
1 ks
filet (přibližně 1,5kg), bez kůže a kostí, (může být mražený)
sušená rajčata 150 g
v oleji
pepř
nejlépe drcený bílý
gouda 200 g
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do misky dejte olivy a ančovičky, zakápněte je trochou oleje ze sušených rajčat a ponorným mixérem všechno rozmixujte na hladkou tapenádu.

2.  Lososa nakrájejte na širší steaky (mraženého nechte trochu povolit). Potřete je tapenádou, ozdobte proužky sušených rajčat a posypte pepřem i nahrubo strouhaným sýrem. Lososa položte na plech s pečicím papírem a pečte 10–15 minut.

Ančovička čili sardelka
Ančovičky jsou malé marinované rybičky. Jsou běžně k dostání v supermarketech, nejčastěji se prodávají v konzervách nebo ve skleničkách. Hledejte je mezi chlazenými rybími výrobky.

Komentáře

Anonym

Zkoušela jsem tento recept, protože jsme si z dovolené ve Francii dovezli tapenádu. Ačkoli jsem se připravovala, zapoměla jsem na sušená rajšata a musela trochu improvizovat. Bylo to jednoduché, rychlé a všichni jsme si velmi, velmi pochutnali. Díky

Andrea Turoková

velmi velmi podareny recepr, mnam!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit