Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1431 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 32 g
Tuky 100 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba se špenátem je klasika, ale se sladkým, v mléce vařeným česnekem je to vyšší liga. V mléce totiž česnek ztratí svoji štiplavost.

Suroviny

česnek 16 stroužků
mléko 100 ml
špenát 500 g
listový
slunečnicový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh lososovitý 4 ks
s kůží, á 160 g
olivový olej 2 PL
K podávání
krokety
holandská omáčka viz postup

1 Česnek oloupejte a stroužky uvařte v mléce doměkka. Vyjměte je, propláchněte studenou vodou, osušte na papírové utěrce a pak je na oleji opečte dozlatova.

2 Listový špenát properte, nechte okapat, okrájejte stvoly a krátce opečte na zbývajícím oleji. Dochuťte solí a pepřem.

3 Kůži na filetech pstruha několikrát nařízněte a rybu osolte. Filety opékejte na olivovém oleji 2–3 minuty z každé strany; začnete stranou s kůží. Rybu podávejte se špenátem a vařeným česnekem. Doplňte ji bramborovými kroketami a holandskou omáčkou podle následujícího receptu.

HOLANDSKÁ OMÁČKA

  • 250 ml bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 žloutky
  • 150 g másla, rozpuštěného sůl a čerstvě mletý pepř

1 Víno s citronovou šťávou svařte na polovinu a nechte vychladnout. Na hrnec s vroucí vodou posaďte ohnivzdornou misku, dejte do ní žloutky a základ z bílého vína a šlehejte, až směs začne houstnout a bude mít krémovou konzistenci.

2 Sejměte z vodní lázně a pomalu zašlehávejte horké rozpuštěné máslo. Dochuťte solí a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit