0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

4 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1431 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 32 g
Tuky 100 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba se špenátem je klasika, ale se sladkým, v mléce vařeným česnekem je to vyšší liga. V mléce totiž česnek ztratí svoji štiplavost.

Suroviny

česnek 16 stroužků
mléko 100 ml
špenát 500 g
listový
slunečnicový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh lososovitý 4 ks
s kůží, á 160 g
olivový olej 2 PL
K podávání
krokety
holandská omáčka viz postup

1 Česnek oloupejte a stroužky uvařte v mléce doměkka. Vyjměte je, propláchněte studenou vodou, osušte na papírové utěrce a pak je na oleji opečte dozlatova.

2 Listový špenát properte, nechte okapat, okrájejte stvoly a krátce opečte na zbývajícím oleji. Dochuťte solí a pepřem.

3 Kůži na filetech pstruha několikrát nařízněte a rybu osolte. Filety opékejte na olivovém oleji 2–3 minuty z každé strany; začnete stranou s kůží. Rybu podávejte se špenátem a vařeným česnekem. Doplňte ji bramborovými kroketami a holandskou omáčkou podle následujícího receptu.

HOLANDSKÁ OMÁČKA

  • 250 ml bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 žloutky
  • 150 g másla, rozpuštěného sůl a čerstvě mletý pepř

1 Víno s citronovou šťávou svařte na polovinu a nechte vychladnout. Na hrnec s vroucí vodou posaďte ohnivzdornou misku, dejte do ní žloutky a základ z bílého vína a šlehejte, až směs začne houstnout a bude mít krémovou konzistenci.

2 Sejměte z vodní lázně a pomalu zašlehávejte horké rozpuštěné máslo. Dochuťte solí a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit