0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3423 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 35 g
Tuky 287 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba se špenátem je klasika, ale se sladkým, v mléce vařeným česnekem je to vyšší liga. V mléce totiž česnek ztratí svoji štiplavost.

Suroviny

česnek 16 stroužků
mléko 100 ml
špenát 500 g
listový
slunečnicový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh lososovitý 4 ks
s kůží, á 160 g
olivový olej 2 PL
Holandská omáčka
víno bílé 250 ml
citronová štáva 1 PL
žloutek 2 ks
máslo 150 g
rozpuštěné
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
krokety

Postup

1

Česnek oloupejte a stroužky uvařte v mléce doměkka. Vyjměte je, propláchněte studenou vodou, osušte na papírové utěrce a pak je na oleji opečte dozlatova.

2

Listový špenát properte, nechte okapat, okrájejte stvoly a krátce opečte na zbývajícím oleji. Dochuťte solí a pepřem.

3

Kůži na filetech pstruha několikrát nařízněte a rybu osolte. Filety opékejte na olivovém oleji 2–3 minuty z každé strany; začnete stranou s kůží. Rybu podávejte se špenátem a vařeným česnekem. Doplňte ji bramborovými kroketami a holandskou omáčkou podle následujícího receptu.

4

Víno s citronovou šťávou svařte na polovinu a nechte vychladnout. Na hrnec s vroucí vodou posaďte ohnivzdornou misku, dejte do ní žloutky a základ z bílého vína a šlehejte, až směs začne houstnout a bude mít krémovou konzistenci.

5

Sejměte z vodní lázně a pomalu zašlehávejte horké rozpuštěné máslo. Dochuťte solí a pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč