Ze žampionů a estragonu vznikne kůrčička, která rybě dodá intenzivní chuť.
Suroviny
olivový olej
nakrájená
žampiony
140
g
čerstvé
strouhanka
4
PL
estragon
2
PL
sekaný
parmazán
2
PL
sůl
pepř
losos
4
ks
filé
bobkový list
4
ks
parmazán
2
PL
Postup
1
Na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibulku.
2
140 g čerstvých žampionů rozmixujte, přidejte k cibuli a smažte, až se vypaří tekutina. Dejte stranou a po zchladnutí přisypte 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce sekaného estragonu, 2 lžíce parmazánu, sůl a pepř.
3
Na plech vyložený pečicím papírem dejte 4 filé z lososa. Na každý kousek dejte bobkový list, houbovou směs a posypte dvěma lžícemi parmazánu. Pečte při 200/180 stupních 5–20 minut.
Komentáře