Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený losos s žampiony a estragonem
Zapečený losos
ZDROJ: StockFood
sdílet:

Pečený losos s žampiony a estragonem

4.6/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2793 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 336 g
Tuky 85 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ze žampionů a estragonu vznikne kůrčička, která rybě dodá intenzivní chuť.

Suroviny

olivový olej
nakrájená
čerstvé
strouhanka 4 PL
estragon 2 PL
sekaný
sůl
pepř
losos 4 ks
filé

Postup

1

Na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibulku.

2

140 g čerstvých žampionů rozmixujte, přidejte k cibuli a smažte, až se vypaří tekutina. Dejte stranou a po zchladnutí přisypte 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce sekaného estragonu, 2 lžíce parmazánu, sůl a pepř.

3

Na plech vyložený pečicím papírem dejte 4 filé z lososa. Na každý kousek dejte bobkový list, houbovou směs a posypte dvěma lžícemi parmazánu. Pečte při 200/180 stupních 5–20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 14:46
Recept se nachází v č.9/05, str.33