Losos se nikdy neomrzí!
Suroviny
losos
6
ks
steak po 150 g
lilek
800
g
česnek
50
g
sezamová semínka
100
g
na obal
piniové oříšky
50
g
opražená, na dochucení lilkového kaviáru
na dochucení lilkového kaviáru
petrželka
na dochucení lilkového kaviáru
sůl
na dochucení lilkového kaviáru
pepř
na dochucení lilkového kaviáru
na dochucení lilkového kaviáru
Postup
1
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě obalte v sezamu. Vložte do pekáčku, dejte do trouby a zhruba deset minut pečte. Olej není třeba, ryba i sezam ho v sobě mají dost.
2
Vyjměte pekáček s lososem a vložte do trouby celé nebo rozpůlené lilky (pokud se vám vejde do trouby oboje, pečte rybu a lilky zároveň).
3
Po pětadvaceti minutách z lilků lžící vyškrabejte dužinu a spolu s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu.
4
Lososa podávejte s kuskusem a přelitého trochou ‚zhýčkaného starého taťky‘.
Komentáře