Pečený losos v sezamu

Pečený losos v sezamu

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 (4)
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 920 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 49 g
Tuky 58 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lilkový kaviár baba ghannouj z kuchyně Středního východu podávám v Mozaice často už kvůli milému překladu – znamená to prý ‚zhýčkaný starý taťka‘. Skvěle doplní lososa, ale používá se i jako pomazánka.

Suroviny

6 ks
steak z lososa po 150 g
lilek 800 g
česnek 50 g
sezamová semínka 100 g
na obal
50 g
piniová jadérka opražená, na dochucení lilkového kaviáru
citronová štáva
na dochucení lilkového kaviáru
petrželka
na dochucení lilkového kaviáru
sůl
na dochucení lilkového kaviáru
pepř
na dochucení lilkového kaviáru
kmín
na dochucení lilkového kaviáru

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě obalte v sezamu. Vložte do pekáčku, dejte do trouby a zhruba deset minut pečte. Olej není třeba, ryba i sezam ho v sobě mají dost.

2. Vyjměte pekáček s lososem a vložte do trouby celé nebo rozpůlené lilky (pokud se vám vejde do trouby oboje, pečte rybu a lilky zároveň). Po pětadvaceti minutách z lilků lžící vyškrabejte dužinu a spolu s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu.

3. Lososa podávejte s kuskusem a přelitého trochou ‚zhýčkaného starého taťky‘.

Obchod Apetit