Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 56 g
Tuky 156 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos se nikdy neomrzí!

Suroviny

losos 6 ks
steak po 150 g
lilek 800 g
sezamová semínka 100 g
na obal
piniové oříšky 50 g
opražená, na dochucení lilkového kaviáru
na dochucení lilkového kaviáru
petrželka
na dochucení lilkového kaviáru
sůl
na dochucení lilkového kaviáru
pepř
na dochucení lilkového kaviáru
na dochucení lilkového kaviáru

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě obalte v sezamu. Vložte do pekáčku, dejte do trouby a zhruba deset minut pečte. Olej není třeba, ryba i sezam ho v sobě mají dost.

2

Vyjměte pekáček s lososem a vložte do trouby celé nebo rozpůlené lilky (pokud se vám vejde do trouby oboje, pečte rybu a lilky zároveň).

3

Po pětadvaceti minutách z lilků lžící vyškrabejte dužinu a spolu s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu.

4

Lososa podávejte s kuskusem a přelitého trochou ‚zhýčkaného starého taťky‘.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

10.04.2009 15:59
Myslím, že toto není ta správná verze babby ghanough, ale pouhý lilek s česnekem. ;) Na babbu ghanough je potřeba směs pečeného lilku a sezamové pasty tahini (dá se koupit třeba v Tescu), pořádná hrst sušeného tymiánu, olivový olej a případně citronová šťáva. Smícháním vznikne poměrně syté jídlo, které se podává s pita chlebem a zeleninou (čerstvá paprika, rajče, okurka, olivy).
03.09.2007 14:57
Recept se nachází v č.9/05, str.56
16.04.2008 11:54
Co to je "zhýčkaný starý taťka" ??? :)