0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 436 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 49 g
Tuky 18 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Limetka a chilli paprička si s lososem skvěle rozumějí!

Suroviny

olivový olej 1 PL
4 ks
filátka z lososa nejlépe s kůží
máslo
jarní cibulka 6 ks
najemno nakrájená
chilli paprička 1 ks
červená, rozpůlená, zbavená semínek, jemně nasekaná, velká
limeta 1 ks
kůra a šťáva
sůl
pepř
koriandr čerstvý 1 svazek
malý, nasekaný
1.  Olej zahřejte ve velké pánvi a opečte na něm lososa: nejprve pět až šest minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso opatrně otočte a osmažte z druhé strany; teď už stačí jen asi dvě minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou.

2.  Do pánve dejte máslo; až se rozpustí, vsypte cibulku, papričku a limetovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.

Tip 
Semínka z chilli papričky nejrychleji a nejsnáze odstraníte lžičkou. Papričku podélně rozkrojte a z každé poloviny je špičkou lžičky vyškrábněte i se semeníkem. Po akci si důkladně umyjte ruce.

Kouzelná přísada:
Pro chlazené čerstvé filety z lososa  si zajděte například do Tesca, kilo vás vyjde na 329 Kč.

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit