Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 436 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 49 g
Tuky 18 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Limetka a chilli paprička si s lososem skvěle rozumějí!

Suroviny

olivový olej 1 PL
4 ks
filátka z lososa nejlépe s kůží
máslo
jarní cibulka 6 ks
najemno nakrájená
chilli paprička 1 ks
červená, rozpůlená, zbavená semínek, jemně nasekaná, velká
limeta 1 ks
kůra a šťáva
sůl
pepř
koriandr 1 svazek
malý, nasekaný
1.  Olej zahřejte ve velké pánvi a opečte na něm lososa: nejprve pět až šest minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso opatrně otočte a osmažte z druhé strany; teď už stačí jen asi dvě minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou.

2.  Do pánve dejte máslo; až se rozpustí, vsypte cibulku, papričku a limetovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.

Tip 
Semínka z chilli papričky nejrychleji a nejsnáze odstraníte lžičkou. Papričku podélně rozkrojte a z každé poloviny je špičkou lžičky vyškrábněte i se semeníkem. Po akci si důkladně umyjte ruce.

Kouzelná přísada:
Pro chlazené čerstvé filety z lososa  si zajděte například do Tesca, kilo vás vyjde na 329 Kč.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.14

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit