Limetka a chilli paprička si s lososem skvěle rozumějí!
Suroviny
olivový olej
1
PL
4
ks
filátka z lososa nejlépe s kůží
máslo
jarní cibulka
6
ks
najemno nakrájená
chilli paprička
1
ks
červená, rozpůlená, zbavená semínek, jemně nasekaná, velká
limeta
1
ks
kůra a šťáva
sůl
pepř
koriandr čerstvý
1
svazek
malý, nasekaný
1. Olej zahřejte ve velké pánvi a opečte na něm lososa: nejprve pět až šest minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso opatrně otočte a osmažte z druhé strany; teď už stačí jen asi dvě minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou.
2. Do pánve dejte máslo; až se rozpustí, vsypte cibulku, papričku a limetovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.
Tip
Semínka z chilli papričky nejrychleji a nejsnáze odstraníte lžičkou. Papričku podélně rozkrojte a z každé poloviny je špičkou lžičky vyškrábněte i se semeníkem. Po akci si důkladně umyjte ruce.
Kouzelná přísada:
Pro chlazené čerstvé filety z lososa si zajděte například do Tesca, kilo vás vyjde na 329 Kč.
2. Do pánve dejte máslo; až se rozpustí, vsypte cibulku, papričku a limetovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.
Tip
Semínka z chilli papričky nejrychleji a nejsnáze odstraníte lžičkou. Papričku podélně rozkrojte a z každé poloviny je špičkou lžičky vyškrábněte i se semeníkem. Po akci si důkladně umyjte ruce.
Kouzelná přísada:
Pro chlazené čerstvé filety z lososa si zajděte například do Tesca, kilo vás vyjde na 329 Kč.
Komentáře
13.09.2007 20:18
Apetit 1/07