Limetka a chilli paprička si s lososem skvěle rozumějí!
Suroviny
olivový olej
1
PL
losos
4
porce
jarní cibulka
6
ks
chilli paprička
1
ks
limeta
1
ks
kůra a šťáva
sůl
pepř
koriandr čerstvý
1
svazek
Postup
1
Olej zahřejte ve velké pánvi a opečte na něm lososa: nejprve pět až šest minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso opatrně otočte a osmažte z druhé strany; teď už stačí jen asi dvě minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou.
2
Do pánve dejte máslo; až se rozpustí, vsypte na jemno pokrájenou cibulku, papričku a limetovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.
Tip
Semínka z chilli papričky nejrychleji a nejsnáze odstraníte lžičkou. Papričku podélně rozkrojte a z každé poloviny je špičkou lžičky vyškrábněte i se semeníkem. Po akci si důkladně umyjte ruce.
Komentáře