Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 436 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 49 g
Tuky 18 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Limetka a chilli paprička si s lososem skvěle rozumějí!

Suroviny

olivový olej 1 PL
losos 4 porce
jarní cibulka 6 ks
kůra a šťáva
sůl
pepř
koriandr čerstvý 1 svazek

Postup

1

Olej zahřejte ve velké pánvi a opečte na něm lososa: nejprve pět až šest minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso opatrně otočte a osmažte z druhé strany; teď už stačí jen asi dvě minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou.

2

Do pánve dejte máslo; až se rozpustí, vsypte na jemno pokrájenou cibulku, papričku a limetovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.

Tip 

Semínka z chilli papričky nejrychleji a nejsnáze odstraníte lžičkou. Papričku podélně rozkrojte a z každé poloviny je špičkou lžičky vyškrábněte i se semeníkem. Po akci si důkladně umyjte ruce.

Komentáře

13.09.2007 20:18
Recept se nachází v č.1/07, str.14

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...