Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Lassagne

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Lassagne

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

hovězí maso mleté
cibule
česnek
mozzarella
rajčata
olej
sůl
pepř
kmín
Bešamel
máslo
mouka hladká
mléko
polévkové koření
sůl
bazalka
čerstvá nebo sušená
zakysaná smetana
lze nahradit bílým jogurtem
olivový olej
sůl
pepř
koření
dle chuti
Masový základ: na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme > nakrájený česnek a nadrobno nakrájené maso (vepřová kýta, kuřecí, krůtí prsa > byly senzační), sůl, pepř, mletý kmín a drcená rajčata z plechovky. Množství > nevím, čili přiměřeně. > Dusíme doměkka - já 10 minut v papiňáku. > Bešamel: na másle zpěníme hladkou mouku a podlejeme mlékem - vznikne hustá > kaše. Já přidávám trochu vegety, sůl, nakrájenou nebo sušenou bazalku a > případně jakoukoliv další chuťovku, např. nakrájená sušená rajčata, olivy, > houby atd. > Při vrstvení lassagní by měla být vrstva bešamelu, vrstva masa, lassagne, > ale já pro urychlení obě hmoty smíchám. Pokud chceš bezmasou variantu, tak > jen bešamel, zelenina, lassagne. Do jednotlivých vrstev dávám ještě > nakrájenou mozzarellu. > Poslední vrstvu lassagní potřít směsí: zakysaná smetana nebo bílý jogurt, > olivový olej, sůl, koření dle chuti. Úplně nahoru dávám ještě plátky > mozzarelly, ale nemusí to být. > Peče se odkryté 30 až 45 minut.
Autor: lenkan

Obchod Apetit