Masový základ: na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme
> nakrájený česnek a nadrobno nakrájené maso (vepřová kýta, kuřecí, krůtí prsa
> byly senzační), sůl, pepř, mletý kmín a drcená rajčata z plechovky. Množství
> nevím, čili přiměřeně.
> Dusíme doměkka - já 10 minut v papiňáku.
> Bešamel: na másle zpěníme hladkou mouku a podlejeme mlékem - vznikne hustá
> kaše. Já přidávám trochu vegety, sůl, nakrájenou nebo sušenou bazalku a
> případně jakoukoliv další chuťovku, např. nakrájená sušená rajčata, olivy,
> houby atd.
> Při vrstvení lassagní by měla být vrstva bešamelu, vrstva masa, lassagne,
> ale já pro urychlení obě hmoty smíchám. Pokud chceš bezmasou variantu, tak
> jen bešamel, zelenina, lassagne. Do jednotlivých vrstev dávám ještě
> nakrájenou mozzarellu.
> Poslední vrstvu lassagní potřít směsí: zakysaná smetana nebo bílý jogurt,
> olivový olej, sůl, koření dle chuti. Úplně nahoru dávám ještě plátky
> mozzarelly, ale nemusí to být.
> Peče se odkryté 30 až 45 minut.