0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s mozzarellou

Mozzarella je jemný sýr charakteristického tvaru malého míčku, který má v kuchyni mimořádně všestranné využití. Dá se použít ve studené kuchyni, ale také při vaření. Je nedílnou součástí nesčetného množství receptů. Výborný je na zapékání, skvěle ladí se zeleninou, uzeninami i masem, pizzu bez mozzarelly si snad žádný milovník italské kuchyně ani neumí představit. Mozzarella se obvykle skladuje a prodává ponořená v syrovátce. Taková čerstvá mozzarella se se hodí i do salátů, na toasty, či jako skvělá svačinka s čerstvými rajčaty a olivovým olejem.

...

  
Mozzarella pochází z jižní Itálie. Podobný sýr se v této oblasti vyráběl již v prvním století našeho letopočtu. Tehdy však šlo o sýr ovčí. Později díky rozmachu chovu vodních buvolů cca v 16. století došlo ke vzniku sklávné „mozzarella di bufala“, která je do dnešního dne považována za originál. A to navzdory tomu, že dnes se většina mozzarelly vyrábí z mléka kravského a je oproti té „buvolé“ o poznání jemnější.


Celý popis

Obchod Apetit