Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šlehačkové kotlety

Pozvat přítelkyni na luxusní večeři do drahé restaurace umí každý. Pokud ale pohostíte vyhlédnutý objekt touhy našimi kotletami(klidně připravenými v kolejní kuchyňce), máte úspěch předem zaručený!

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45

Ingredience

    • 1 kg brambor
    • 4 cibule, nakrájené na kolečka
    • 4 vepřové kotlety o váze zhruba 170 g
    • 200 g sýra (my jsme použili hermelín)
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Brambory oloupejte nebo je ve vodě pečlivě odrhněte kartáčkem a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli zbavte slupek a pokrájejte na kolečka. Sýr buď nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Kotlety naklepejte (ruka sevřená v pěst postačí), osolte a opepřete.

2. Do remosky naskládejte cibuli, vrstvu brambor a navrch naklaďte kotlety. Posypte je sýrem a zalijte šlehačkou. Upevněte víko a zhruba tři čtvrtě hodiny pečte.

Buďte dokonalí
Hotové kotlety s bramborami ozdobte kopečkem ušlehané smetany a brusinkovým džemem. Pokud nemáte remosku,  můžete tuhle dobrotu připravit v zapékací misce v troubě.

37 Kč na porci
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Delikátní fazolky

Ostrá omeleta

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.43

Přidat komentář