Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kotlety s červeným zelím
Kotlety s červeným zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety s červeným zelím

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 778 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 108 g
Tuky 29 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si vepřové kotlety se sladkým červeným zelím. Oceníte rychlou přípravu a skvěle si pochutnáte. Kombinace červeného zelí, jablka a brusinek je zkrátka neodolatelná.

Suroviny

olivový olej 2 PL
brusinkový džem 2 PL
kotleta 4 ks
vepřová
hořčice kremžská 2 ČL
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vložte na velký plech, zakápněte je lžící olivového oleje a obalte je v něm. Pečte dozlatova; stačí přibližně deset minut.

2

Mezitím rozpalte zbytek oleje ve velké pánvi nebo woku a přihoďte červené zelí a cibuli. Rychle smažte asi pět minut a poté přidejte brusinky, jablko a čtyři lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte deset až patnáct minut dusit, po­dle toho, jak tence jste pokrájeli zelí

3

Až přiklopíte zelí, rozetřete na vrchní stranu kotlet hořčici a vložte je na plech. Pečte čtvrt hodiny, aby bylo maso propečené a pěkně zhnědlo. Zelí případně osolte, opepřete a podávejte k hořčičným kotletám a pečeným bramborám.

Trochu jinak

Místo zelí zkuste kadeřávek či kapustu. Prud­ce je osmahněte a pak tři až pět minut poduste. Brusinky přidejte až pak.
 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

20.01.2008 17:46
Recept patří k mým velmi oblíbeným, ale nikdy se mi nepodařilo dodržet uvedené časy. Jak brambory, tak maso jsem dělala vždy podstatně delší dobu. Zelí je skvělé, rychle udělané.
04.09.2007 16:52
Recept se nachází v č.2/06, str.12

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...