0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s červeným zelím

Kotlety s červeným zelím

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 778 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 108 g
Tuky 29 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oceníte rychlou přípravu. Kombinace červeného zelí, jablka a brusinek bude vynikající!

Suroviny

brambory 4 ks
větší, na úzké klínky
olivový olej 2 PL
asi 350g, bez košťálu, nakrájené najemno
cibule 1 ks
pokrájená
zavařené nebo džem
oloupané, bez jadřince, pokrájené
4 ks
vepřova kotleta každá asi 150g, možnost odkrojení tuku
hořčice kremžská 2 ČL
sůl
pepř
1. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vložte na velký plech, zakápněte je lžící olivového oleje a obalte je v něm. Pečte dozlatova; stačí přibližně deset minut.

2. Mezitím rozpalte zbytek oleje ve velké pánvi nebo woku a přihoďte červené zelí a cibuli. Rychle smažte asi pět minut a poté přidejte brusinky, jablko a čtyři lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte deset až patnáct minut dusit, po­dle toho, jak tence jste pokrájeli zelí
.
3. Až přiklopíte zelí, rozetřete na vrchní stranu kotlet hořčici a vložte je na plech. Pečte čtvrt hodiny, aby bylo maso propečené a pěkně zhnědlo. Zelí případně osolte, opepřete a podávejte k hořčičným kotletám a pečeným bramborám.

Trochu jinak
Místo zelí zkuste kadeřávek či kapustu. Prud­ce je osmahněte a pak tři až pět minut poduste. Brusinky přidejte až pak.

Kouzelná přísada
Brusinkový džem extra značky Quality first obsahuje 50 % ovoce + prvotřídní tradiční přísady a má báječně přirozenou chuť. 60 Kč/450 g, Billa

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.12

Anonym

Recept patří k mým velmi oblíbeným, ale nikdy se mi nepodařilo dodržet uvedené časy. Jak brambory, tak maso jsem dělala vždy podstatně delší dobu. Zelí je skvělé, rychle udělané.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč