Připravte si vepřové kotlety se sladkým červeným zelím. Oceníte rychlou přípravu a skvěle si pochutnáte. Kombinace červeného zelí, jablka a brusinek je zkrátka neodolatelná.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vložte na velký plech, zakápněte je lžící olivového oleje a obalte je v něm. Pečte dozlatova; stačí přibližně deset minut.
Mezitím rozpalte zbytek oleje ve velké pánvi nebo woku a přihoďte červené zelí a cibuli. Rychle smažte asi pět minut a poté přidejte brusinky, jablko a čtyři lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte deset až patnáct minut dusit, podle toho, jak tence jste pokrájeli zelí
Až přiklopíte zelí, rozetřete na vrchní stranu kotlet hořčici a vložte je na plech. Pečte čtvrt hodiny, aby bylo maso propečené a pěkně zhnědlo. Zelí případně osolte, opepřete a podávejte k hořčičným kotletám a pečeným bramborám.
Trochu jinak
Místo zelí zkuste kadeřávek či kapustu. Prudce je osmahněte a pak tři až pět minut poduste. Brusinky přidejte až pak.
Komentáře