0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s červeným zelím

Kotlety s červeným zelím

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 778 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 108 g
Tuky 29 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oceníte rychlou přípravu. Kombinace červeného zelí, jablka a brusinek bude vynikající!

Suroviny

brambory 4 ks
větší, na úzké klínky
olivový olej 2 PL
zelí červené 0.5 ks
asi 350g, bez košťálu, nakrájené najemno
cibule 1 ks
pokrájená
brusinky 2 PL
zavařené nebo džem
jablko 1 ks
oloupané, bez jadřince, pokrájené
4 ks
vepřova kotleta každá asi 150g, možnost odkrojení tuku
hořčice kremžská 2 ČL
sůl
pepř
1. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vložte na velký plech, zakápněte je lžící olivového oleje a obalte je v něm. Pečte dozlatova; stačí přibližně deset minut.

2. Mezitím rozpalte zbytek oleje ve velké pánvi nebo woku a přihoďte červené zelí a cibuli. Rychle smažte asi pět minut a poté přidejte brusinky, jablko a čtyři lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte deset až patnáct minut dusit, po­dle toho, jak tence jste pokrájeli zelí
.
3. Až přiklopíte zelí, rozetřete na vrchní stranu kotlet hořčici a vložte je na plech. Pečte čtvrt hodiny, aby bylo maso propečené a pěkně zhnědlo. Zelí případně osolte, opepřete a podávejte k hořčičným kotletám a pečeným bramborám.

Trochu jinak
Místo zelí zkuste kadeřávek či kapustu. Prud­ce je osmahněte a pak tři až pět minut poduste. Brusinky přidejte až pak.

Kouzelná přísada
Brusinkový džem extra značky Quality first obsahuje 50 % ovoce + prvotřídní tradiční přísady a má báječně přirozenou chuť. 60 Kč/450 g, Billa

Komentáře

Anonym

Recept patří k mým velmi oblíbeným, ale nikdy se mi nepodařilo dodržet uvedené časy. Jak brambory, tak maso jsem dělala vždy podstatně delší dobu. Zelí je skvělé, rychle udělané.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit