Kotlety s červeným zelím

Kotlety s červeným zelím

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 778 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 108 g
Tuky 29 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oceníte rychlou přípravu. Kombinace červeného zelí, jablka a brusinek bude vynikající!

Suroviny

brambory 4 ks
větší, na úzké klínky
olivový olej 2 PL
zelí červené 0.5 ks
asi 350g, bez košťálu, nakrájené najemno
cibule 1 ks
pokrájená
brusinky 2 PL
zavařené nebo džem
jablka 1 ks
oloupané, bez jadřince, pokrájené
4 ks
vepřova kotleta každá asi 150g, možnost odkrojení tuku
hořčice kremžská 2 ČL
sůl
pepř
1. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vložte na velký plech, zakápněte je lžící olivového oleje a obalte je v něm. Pečte dozlatova; stačí přibližně deset minut.

2. Mezitím rozpalte zbytek oleje ve velké pánvi nebo woku a přihoďte červené zelí a cibuli. Rychle smažte asi pět minut a poté přidejte brusinky, jablko a čtyři lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte deset až patnáct minut dusit, po­dle toho, jak tence jste pokrájeli zelí
.
3. Až přiklopíte zelí, rozetřete na vrchní stranu kotlet hořčici a vložte je na plech. Pečte čtvrt hodiny, aby bylo maso propečené a pěkně zhnědlo. Zelí případně osolte, opepřete a podávejte k hořčičným kotletám a pečeným bramborám.

Trochu jinak
Místo zelí zkuste kadeřávek či kapustu. Prud­ce je osmahněte a pak tři až pět minut poduste. Brusinky přidejte až pak.

Kouzelná přísada
Brusinkový džem extra značky Quality first obsahuje 50 % ovoce + prvotřídní tradiční přísady a má báječně přirozenou chuť. 60 Kč/450 g, Billa

Komentáře

Anonym

Recept patří k mým velmi oblíbeným, ale nikdy se mi nepodařilo dodržet uvedené časy. Jak brambory, tak maso jsem dělala vždy podstatně delší dobu. Zelí je skvělé, rychle udělané.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit