Kotlety s červeným zelím

Kotlety s červeným zelím

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 778 kcal
Bílkoviny 11 g
Cukr 108 g
Tuky 29 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Oceníte rychlou přípravu. Kombinace červeného zelí, jablka a brusinek bude vynikající!

Suroviny

brambory 4 ks
větší, na úzké klínky
olivový olej 2 PL
zelí červené 0.5 ks
asi 350g, bez košťálu, nakrájené najemno
cibule 1 ks
pokrájená
brusinky 2 PL
zavařené nebo džem
jablka 1 ks
oloupané, bez jadřince, pokrájené
4 ks
vepřova kotleta každá asi 150g, možnost odkrojení tuku
hořčice kremžská 2 ČL
sůl
pepř
1. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vložte na velký plech, zakápněte je lžící olivového oleje a obalte je v něm. Pečte dozlatova; stačí přibližně deset minut.

2. Mezitím rozpalte zbytek oleje ve velké pánvi nebo woku a přihoďte červené zelí a cibuli. Rychle smažte asi pět minut a poté přidejte brusinky, jablko a čtyři lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte deset až patnáct minut dusit, po­dle toho, jak tence jste pokrájeli zelí
.
3. Až přiklopíte zelí, rozetřete na vrchní stranu kotlet hořčici a vložte je na plech. Pečte čtvrt hodiny, aby bylo maso propečené a pěkně zhnědlo. Zelí případně osolte, opepřete a podávejte k hořčičným kotletám a pečeným bramborám.

Trochu jinak
Místo zelí zkuste kadeřávek či kapustu. Prud­ce je osmahněte a pak tři až pět minut poduste. Brusinky přidejte až pak.

Kouzelná přísada
Brusinkový džem extra značky Quality first obsahuje 50 % ovoce + prvotřídní tradiční přísady a má báječně přirozenou chuť. 60 Kč/450 g, Billa

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit