Máte plný košík hrušek? Uvařte povidla

sdílet:
Víme, co s letošní ovocnou úrodou. Upečte koláč, uvařte povidla a zbytek hrušek prostě snězte jen tak.
Geniálně jednoduchý koláč, který si musíte na podzim upéct alespoň jednou. Doporučujeme nepodceňovat přípravu a nechat hrušky se smetanou v lednici opravdu přes noc, výsledek bude stát za to!

Příprava není náročná, jen trochu dlouhá. Stačí očistit 2,5 kg hrušek a pak už jen vařit několik hodin do zhoustnutí. Výsledná voňavá dobrota se ale ničemu nevyrovná. Těžko říct, pro kolik je osob…

Asi by bylo pěkné jíst tuhle dobrotu lehce vychladlou a elegantně – dezertní vidličkou. Ve skutečnosti si na to po prvním přivonění vezmete velkou lžíci a budete každé sousto foukat, abyste si nepopálili pusu.


Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit