0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s jablky

Kotlety s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety s jablky

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 622 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 44 g
Tuky 31 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablka a šalvěj dodají vepřovému lehkost, šťávu a aroma.

Suroviny

med 1 PL
jablečná šťáva 5 PL
šalvěj 2 PL
čerstvá, jemně nasekaná nebo lžička sušené
olivový olej 1 ČL
kotleta 2 ks
červené, zbavené jadřince, nakrájené na osminky
citronová šťáva
z jednoho omytého citronu
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve skleněné nebo keramické misce prošlehejte vidličkou med s jablečnou šťávou, šalvějí a olejem. Osolte a opepřete. Vložte do marinády kotlety, důkladně je obalte a nechte dvacet minut odpočívat.

2

Rozpalte gril nebo rozehřejte grilovací či jinou těžkou pánev.

3

Kotlety grilujte nebo opékejte tři až čtyři minuty; pokud je grilujete, potírejte je částí zbylé marinády. Osminky jablek protáhněte marinádou v misce a přidejte na pánev nebo na plech k masu. Obraťte maso a oboje opékejte ještě tři až čtyři minuty, až maso zkřehne a jablka zezlátnou.

4

Mezitím přiveďte v kastrůlku k varu zbylou mariná­du. Nechte svařit na třetinu původního objemu. Osolte, opepřete, případně dochuť­te citronovou šťávou. Kot- letky podávejte nejlépe s rýží a zelenými fazolkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/05, str.14

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč