Kotlety s jablky

Kotlety s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (3)
Do hodiny 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 622 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 44 g
Tuky 31 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablka a šalvěj dodají vepřovému lehkost, šťávu a aroma

Suroviny

med 1 PL
jablečná šťáva 5 PL
šalvěj 2 PL
čerstvá, jemně nasekaná nebo lžička sušené
olivový olej 1 ČL
kotleta 2 ks
jablka 1 ks
červené, zbavené jadřince, nakrájené na osminky
citronová štáva
z jednoho omytého citronu
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Ve skleněné nebo keramické misce prošlehejte vidličkou med s jablečnou šťávou, šalvějí a olejem. Osolte a opepřete. Vložte do marinády kotlety, důkladně je obalte a nechte dvacet minut odpočívat. Rozpalte gril nebo rozehřejte grilovací či jinou těžkou pánev.

2. Kotlety grilujte nebo opékejte tři až čtyři minuty; pokud je grilujete, potírejte je částí zbylé marinády. Osminky jablek protáhněte marinádou v misce a přidejte na pánev nebo na plech k masu. Obraťte maso a oboje opékejte ještě tři až čtyři minuty, až maso zkřehne a jablka zezlátnou.

3. Mezitím přiveďte v kastrůlku k varu zbylou mariná­du. Nechte svařit na třetinu původního objemu. Osolte, opepřete, případně dochuť­te citronovou šťávou. Kot- letky podávejte nejlépe s rýží a zelenými fazolkami.

Komentáře

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit