Jablka a šalvěj dodají vepřovému lehkost, šťávu a aroma.
Postup
Ve skleněné nebo keramické misce prošlehejte vidličkou med s jablečnou šťávou, šalvějí a olejem. Osolte a opepřete. Vložte do marinády kotlety, důkladně je obalte a nechte dvacet minut odpočívat.
Rozpalte gril nebo rozehřejte grilovací či jinou těžkou pánev.
Kotlety grilujte nebo opékejte tři až čtyři minuty; pokud je grilujete, potírejte je částí zbylé marinády. Osminky jablek protáhněte marinádou v misce a přidejte na pánev nebo na plech k masu. Obraťte maso a oboje opékejte ještě tři až čtyři minuty, až maso zkřehne a jablka zezlátnou.
Mezitím přiveďte v kastrůlku k varu zbylou marinádu. Nechte svařit na třetinu původního objemu. Osolte, opepřete, případně dochuťte citronovou šťávou. Kot- letky podávejte nejlépe s rýží a zelenými fazolkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů)
Komentáře
Anonym
31.08.2007 10:04
Apetit 2/05