0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s jablky

Kotlety s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety s jablky

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 622 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 44 g
Tuky 31 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablka a šalvěj dodají vepřovému lehkost, šťávu a aroma.

Suroviny

med 1 PL
jablečná šťáva 5 PL
šalvěj 2 PL
čerstvá, jemně nasekaná nebo lžička sušené
olivový olej 1 ČL
kotleta 2 ks
jablko 1 ks
červené, zbavené jadřince, nakrájené na osminky
citronová štáva
z jednoho omytého citronu
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve skleněné nebo keramické misce prošlehejte vidličkou med s jablečnou šťávou, šalvějí a olejem. Osolte a opepřete. Vložte do marinády kotlety, důkladně je obalte a nechte dvacet minut odpočívat.

2

Rozpalte gril nebo rozehřejte grilovací či jinou těžkou pánev.

3

Kotlety grilujte nebo opékejte tři až čtyři minuty; pokud je grilujete, potírejte je částí zbylé marinády. Osminky jablek protáhněte marinádou v misce a přidejte na pánev nebo na plech k masu. Obraťte maso a oboje opékejte ještě tři až čtyři minuty, až maso zkřehne a jablka zezlátnou.

4

Mezitím přiveďte v kastrůlku k varu zbylou mariná­du. Nechte svařit na třetinu původního objemu. Osolte, opepřete, případně dochuť­te citronovou šťávou. Kot- letky podávejte nejlépe s rýží a zelenými fazolkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit