Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Papardelle se sušenými rajčaty a smetanou

Famózní příloha k italské panence! Samozřejmě můžete hostům naservírovat i neochucené těstoviny – ale takhle zajistíte své party úspěch a sobě nehynoucí slávu.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 800 g–1 kg čerstvých chlazených těstovin
    • trochu olivového oleje
    • 300 g sušených rajčat
    • 600–700 ml čerstvé 30% smetany
    • hrst lístků čerstvé bazalky
    • sůl a pepř
    • 90 g parmazánu

Příprava jídla

1. Do vroucí osolené vody přidejte pár kapek olivového oleje a vložte papardelle. Vařte jen asi minutu, aby se těstoviny nerozvařily a zůstaly pevné na skus. Pak je sceďte.

2. Mezitím vlijte na pánev smetanu a přidejte do ní překrojená sušená rajčata i roztrhané lístky bazalky. Chvíli povařte a pak ochuťte solí a pepřem.

3. Omáčku smíchejte s těstovinami, na talíři posypte strouhaným parmazánem a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Restované houby s polníčkem a toustem

Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ve kterem cisle Apetitu je recept uveden? Tamtez jsou skvele zavitky a nemuzu je najit. Diky za radu.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.52

Přidat komentář