0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou

Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2087 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 240 g
Tuky 73 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přijde vám kombinace sušené šunky a máku zvláštní? Nemusí. S pórkem, bílým vínem a smetanou ideálně doplní omáčku. Podávejte s širokými nudlemi.

Suroviny

máslo 2 PL
sušená šunka 150 g
pórek 2 ks
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
víno bílé 50 ml
mák celý 1 PL
pappardelle 320 g
zakysaná smetana 100 g

1 Na 2 lžících másla 5 minut opékejte 150 g sušené šunky, nakrájené na širší proužky, a 2 pórky, nakrájené na plátky. Osolte, opepřete, zalijte 50 ml bílého vína a zvolna vařte 5–6 minut.

2 Lžíci nemletého máku chvilku míchejte na nepřilnavé pánvi, až se rozvoní.

3 Pappardelle uvařené al dente dejte do pánve k pórku, přimíchejte 100 g zakysané smetany, mák a minutu zahřívejte. Na talířích ozdobte zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit