0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou

Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2087 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 240 g
Tuky 73 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přijde vám kombinace sušené šunky a máku zvláštní? Nemusí. S pórkem, bílým vínem a smetanou ideálně doplní omáčku. Podávejte s širokými nudlemi.

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 2 ks
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mák celý 1 PL
pappardelle 320 g

1 Na 2 lžících másla 5 minut opékejte 150 g sušené šunky, nakrájené na širší proužky, a 2 pórky, nakrájené na plátky. Osolte, opepřete, zalijte 50 ml bílého vína a zvolna vařte 5–6 minut.

2 Lžíci nemletého máku chvilku míchejte na nepřilnavé pánvi, až se rozvoní.

3 Pappardelle uvařené al dente dejte do pánve k pórku, přimíchejte 100 g zakysané smetany, mák a minutu zahřívejte. Na talířích ozdobte zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč