Přijde vám kombinace sušené šunky a máku zvláštní? Nemusí. S pórkem, bílým vínem a smetanou ideálně doplní omáčku. Podávejte s širokými nudlemi.
Suroviny
máslo
2
PL
sušená šunka
150
g
pórek
2
ks
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
víno bílé
50
ml
mák celý
1
PL
pappardelle
320
g
zakysaná smetana
100
g
Postup
1
Na 2 lžících másla 5 minut opékejte 150 g sušené šunky, nakrájené na širší proužky, a 2 pórky, nakrájené na plátky. Osolte, opepřete, zalijte 50 ml bílého vína a zvolna vařte 5–6 minut.
2
Lžíci nemletého máku chvilku míchejte na nepřilnavé pánvi, až se rozvoní.
3
Pappardelle uvařené al dente dejte do pánve k pórku, přimíchejte 100 g zakysané smetany, mák a minutu zahřívejte. Na talířích ozdobte zakysanou smetanou.