Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Papardelle se sušenými rajčaty a smetanou
Papardelle se sušenými rajčaty a smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Papardelle se sušenými rajčaty a smetanou

4.6/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5750 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 457 g
Tuky 347 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Famózní příloha k italské panence! Samozřejmě můžete hostům naservírovat i neochucené těstoviny – ale takhle zajistíte své party úspěch a sobě nehynoucí slávu.

Suroviny

těstoviny 800 g
čerstvé, chlazené
olivový olej
sušená rajčata 300 g
smetana 600 ml
30%
bazalka 1 hrst
sůl
pepř

Postup

1

Do vroucí osolené vody přidejte pár kapek olivového oleje a vložte papardelle. Vařte jen asi minutu, aby se těstoviny nerozvařily a zůstaly pevné na skus. Pak je sceďte.

2

Mezitím vlijte na pánev smetanu a přidejte do ní překrojená sušená rajčata i roztrhané lístky bazalky. Chvíli povařte a pak ochuťte solí a pepřem.

3

Omáčku smíchejte s těstovinami, na talíři posypte strouhaným parmazánem a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 17:11
Recept se nachází v č.10/05, str.52
21.03.2007 10:07
Ve kterem cisle Apetitu je recept uveden? Tamtez jsou skvele zavitky a nemuzu je najit. Diky za radu.