Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bramboráčky se slaninou

Bramboráčky se slaninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1675 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 113 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, slané, křupavé = ideální po mejdanu! Placky si můžete připravit v předvečer a pak jen usmažit. Tyhle bramboráčky mají za vzor švýcarské rösti a na rozdíl od české klasiky se připravují z vařených brambor.

Suroviny

anglická slanina 150 g
nebo uzený bůček, na kostičky
olivový olej
light na smažení
cibule 2 ks
oloupaná, nakrájená na tenké plátky
brambory 5 ks
lojovité, ve slupce
petrželka
sekaná, nebo rozemnutá majoránka
sýr ementál 150 g
strouhaný
sůl
pepř
1. Ve větší silnostěnné nepřilnavé pánvi osmahněte na lžíci oleje kostičky slaniny, až budou hezky křupavé. Pak je vyjměte, nejlépe pomocí děrované naběračky, a přesuňte do mísy. Ve zbylém oleji (případně trochu přilijte) osmahněte plátky cibule, až začnou zlátnout. Vyjměte je a přidejte k vyškvařené slanině.

2. Dobře omyté brambory dejte do hrnce, zalijte je vroucí vodou, osolte a povařte asi dvanáct minut, aby zůstaly pevnější. Sceďte, nechte trochu vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy ke slanině a cibulce. Přisypte petrželku nebo majoránku, sýr, případně osolte a opepřete (slanina i sýr bývají dost slané i kořeněné, raději ochutnejte).

3. Směs dobře propracujte a vytvarujte z ní dvanáct až patnáct placiček; ještě je trochu zploštěte. Bramboráčky osmažte po obou stranách dozlatova. Podávejte se sázenými vejci a rajčaty.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.46

Obchod Apetit