Pokud u vás doma bezmasý pokrm neprojde, přidejte do bramboráků uzené maso.
Suroviny
Postup
V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou vody a 10 minut poduste. Ochutnejte, popřípadě doslaďte.
Troubu zahřejte na 200 °C. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy, osušte, přidejte vejce, mouku, česnek, majoránku, opepřete, osolte a promíchejte.
Pekáček o rozměrech cca 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem, případně jen vymažte sádlem, a na dno rozprostřete polovinu těsta.
Vložte do trouby a asi čtvrt hodiny pečte. Pekáček vyjměte a troubu ztlumte na 175 °C.
Na předpečené těsto pak naklaďte zelnou náplň a vše zakryjte zbylým těstem.
Pekáček vraťte do trouby a pečte ještě asi 35 minut dozlatova. Upečené nakrájejte na větší kousky a podávejte.
Komentáře
Andrea Turoková
29.07.2010 10:19
skvele jedlo