Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený bramborák se zelím a uzeným
Pečený bramborák se zelím a uzeným
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený bramborák se zelím a uzeným

4.3/5 Počet hodnocení: 94
Do 90 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 236 g
Tuky 105 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud neradi smažíte jednotlivé bramboráčky, pak tento rychlý recept rozhodně oceníte. Ochucené bramborákové těsto se zelím a uzeným rozprostřete do zapékací mísy a zbytek práce nechte na troubě. A jestli u vás doma bezmasý pokrm neprojde, přidejte do bramboráků stejně jako my i uzené maso, ale luxusní je i bez něj.

Suroviny

lze nahradit jiným uzeným masem, na kostičky
najemno
zelí kysané 500 g
slité, vyždímané
kmín 2 ČL
cukr
podle chuti, nemusí být
vejce 2 ks
česnek 3 stroužky
utřené
sůl
pepř
majoránka (drhnutá) 1 hrst
nebo víc, podle chuti

Postup

1

V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou vody a 10 minut poduste. Ochutnejte, popřípadě doslaďte.

2

Troubu zahřejte na 200 °C. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy, osušte, přidejte vejce, mouku, česnek, majoránku, opepřete, osolte a promíchejte.

3

Pekáček o rozměrech cca 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem, případně jen vymažte sádlem, a na dno rozprostřete polovinu těsta.

4

Vložte do trouby a asi čtvrt hodiny pečte. Pekáček vyjměte a troubu ztlumte na 175 °C.

5

Na předpečené těsto pak naklaďte zelnou náplň a vše zakryjte zbylým těstem.

6

Pekáček vraťte do trouby a pečte ještě asi 35 minut dozlatova. Upečené nakrájejte na větší kousky a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Komentáře

29.07.2010 10:19
podareny recept

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...