Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahelné bramboráky se lněným semínkem

Jahelné bramboráky se lněným semínkem

4.7/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1428 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 251 g
Tuky 24 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vám z předešlého vaření zbyly jáhly, nastala ideální příležitost pro přípravu těchto bramboráků. Na smažení doporučujeme avokádový olej – nepřepaluje se.

Suroviny

lněná semínka 3 PL
tmavá
suché nebo 250 g uvařených
česnek 3 stroužky
majoránka (drhnutá) 2 ČL
sůl 2 ČL
mouka pohanková hladká 100 g
nebo sádlo na smažení

Postup

1

Vyprané lněné semínko povařte asi 3 minuty v 50 ml vody a nechte odstát. Vyprané jáhly uvařte ve vodě – na jeden díl jahel dejte dva díly vody a 15–20 minut povařte; pak nechte zchladnout.

2

Syrové brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte všechnu vodu. Přidejte ostatní suroviny a povařené lněné semínko (můžete ho krátce promixovat ponorným mixérem, gel se změní v kyprou, skvěle pojivou hmotu), uvařené jáhly a důkladně prohněťte.

3

Tenké menší bramboráčky smažte ve vyšší vrstvě oleje nebo domácího sádla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...