0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahelné bramboráky se lněným semínkem

Jahelné bramboráky se lněným semínkem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1428 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 251 g
Tuky 24 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vám z předešlého vaření zbyly jáhly, nastala ideální příležitost pro přípravu těchto bramboráků. Na smažení doporučujeme avokádový olej – nepřepaluje se.

Suroviny

lněná semínka 3 PL
tmavá
brambory 600 g
jáhly 70 g
suché nebo 250 g uvařených
česnek 3 stroužky
majoránka (drhnutá) 2 ČL
sůl 2 ČL
mouka pohanková hladká 100 g
avokádový olej
nebo sádlo na smažení

1 Vyprané lněné semínko povařte asi 3 minuty v 50 ml vody a nechte odstát. Vyprané jáhly uvařte ve vodě – na jeden díl jahel dejte dva díly vody a 15–20 minut povařte; pak nechte zchladnout.

2 Syrové brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte všechnu vodu. Přidejte ostatní suroviny a povařené lněné semínko (můžete ho krátce promixovat ponorným mixérem, gel se změní v kyprou, skvěle pojivou hmotu), uvařené jáhly a důkladně prohněťte.

3 Tenké menší bramboráčky smažte ve vyšší vrstvě oleje nebo domácího sádla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit