Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát se slaninou a špenátem
Bramborový salát se slaninou a špenátem
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Bramborový salát se slaninou a špenátem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4352 kcal
Bílkoviny 350 g
Sacharidy 139 g
Tuky 258 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché lehké jídlo nebo luxusní příloha – uvaříte, opečete a smícháte!

Suroviny

menší, neoloupané
slanina 8 plátků
majonéza 150 ml
olivový olej 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
lze nahradit citronovou šťávou
špenát 1 hrst
sůl
pepř

Postup

1

Uvařte brambory
Dobře omyté brambory vařte v osolené vodě asi deset minut, až pěkně zkřehnou. Slijte a zprudka zchlaďte studenou vodou. Mezitím nasucho osmažte nebo ogrilujte plátky slaniny dokřupava a pak je nalámejte na menší kousky.

2

Připravte dresink
Smíchejte majolku, olej a vinný ocet. Osolte a okořeňte.

3

Všechno smíchejte
Celé brambory promíchejte s dresinkem a zlehka vmíchejte slaninu i lístky špenátu.

4

Podávejte jako přílohu ke smaženému masu nebo samostatně jako hlavní jídlo.

Úžasná variace
Skvělé hlavní jídlo získáte, když na másle osmažíte 200 g osoleného filé, pak ho rozeberete na kousky, posypete petrželkou a zakápnete citronovou šťávou. Přidejte 400 g brambor nakrájených na kousky, celer uvařený ve slané vodě a nakrájený na kostičky, nadrobno nasekanou cibuli a jablko. Vše promíchejte se 100 g majonézy.

Související články