Jednoduché lehké jídlo nebo luxusní příloha – uvaříte, opečete a smícháte!
Postup
Uvařte brambory
Dobře omyté brambory vařte v osolené vodě asi deset minut, až pěkně zkřehnou. Slijte a zprudka zchlaďte studenou vodou. Mezitím nasucho osmažte nebo ogrilujte plátky slaniny dokřupava a pak je nalámejte na menší kousky.
Připravte dresink
Smíchejte majolku, olej a vinný ocet. Osolte a okořeňte.
Všechno smíchejte
Celé brambory promíchejte s dresinkem a zlehka vmíchejte slaninu i lístky špenátu.
Podávejte jako přílohu ke smaženému masu nebo samostatně jako hlavní jídlo.
Úžasná variace
Skvělé hlavní jídlo získáte, když na másle osmažíte 200 g osoleného filé, pak ho rozeberete na kousky, posypete petrželkou a zakápnete citronovou šťávou. Přidejte 400 g brambor nakrájených na kousky, celer uvařený ve slané vodě a nakrájený na kostičky, nadrobno nasekanou cibuli a jablko. Vše promíchejte se 100 g majonézy.