Přílohy z brambor

Jen málo surovin je tak všestranných jako brambory. Stejně tak přílohy z brambor se dají připravit na desítky způsobů. V Apetitu jsme je pro vás dali dohromady, můžete tak vybírat z desítek receptů. Ať už vás přepadne chuť na bramborový salát, zapečené brambory, křupavé smažené brambůrky, hranolky či krokety nebo se vám sbíhají sliny nad jemností bramborové kaše, u nás se doozvíte, jak na přílohy z brambor či bramborového těsta

...

 

Vařené brambory, tak obyčejné, tak dobré!

Z kilogramu brambor připravíte spoustu skvělých jídel – sladkých i slaných. Na saláty, na loupačku nebo k zapečení se hodí varný typ A (lojovité) a B (univerzální). Do kaší a těst jsou nejlepší brambory varného typu C, bez problémů lze ale použít i varný typ B.

Vařené brambory jako základ do těsta

Brambory jsou skvělou surovinou do bramborového těsta. Potřebovat budete brambory vařené ve slupce, nejlépe varného typu C. 

Bramborové těsto ze syrových brambor

Syrové strouhané brambory mají v těste jiné vlastnosti, což však nic nemění na jejich použitelnosti.


Celý popis

Obchod Apetit