Lahůdka skoro bez práce.
Suroviny
Postup
Rozpalte olej v kastrolu nebo hrnci a minutu nebo dvě v něm opékejte česnek a brambory.
Zalijte vývarem a odkryté pomalu vařte, dokud nebudou brambory měkké; trvá to přibližně dvacet minut. Zvyšte plamen a nechte bujon odpařit a zahustit na objem zhruba tří lžic.
Přidejte mozzarellu, rajčata, piniové oříšky, bazalku a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Až se sýr začne rozpouštět, rozdělte obsah na talíře, ozdobené lístky salátu.
Na příště... V závěrečné fázi přidejte křupavou slaninu nebo pršut. Mozarellu zaměňte za plísňový sýr, bazalku za pažitku – a jídlo získá úplně novou chuť.
Tip apetitu
Zottarella je nejlepší z neitalských ,mozzarel‘ v nálevu. Obsahuje minimálně 45 % tuku v sušině. Balení s čistou hmotností sýra 125 g.
Komentáře
02.09.2007 13:03
Apetit 6/05