Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
bramborovy salat
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2025 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 219 g
Tuky 86 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdka skoro bez práce.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
malé
vývar zeleninový 750 ml
rajčata cherry 750 g
piniové oříšky 70 g
opražené
sůl
pepř
bazalka 2 hrsti
lístky, pokrájené
salát
zelený salát na ozdobu

Postup

1

Rozpalte olej v kastrolu nebo hrnci a minutu nebo dvě v něm opékejte česnek a brambory.

2

Zalijte vývarem a odkryté pomalu vařte, dokud nebudou brambory měkké; trvá to přibližně dvacet minut. Zvyšte plamen a nechte bujon odpařit a zahustit na objem zhruba tří lžic.

3

Přidejte mozzarellu, rajčata, piniové oříšky, bazalku a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Až se sýr začne rozpouštět, rozdělte obsah na talíře, ozdobené lístky salátu.

4

Na příště... V závěrečné fázi přidejte křupavou slaninu nebo pršut. Mozarellu zaměňte za plísňový sýr, bazalku za pažitku – a jídlo získá úplně novou chuť.

Tip apetitu
Zottarella je nejlepší z neitalských ,mozzarel‘ v nálevu. Obsahuje minimálně 45 % tuku v sušině. Balení s čistou hmotností sýra 125 g.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:03
Recept se nachází v č.6/05, str.12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...