Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1494 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 179 g
Tuky 50 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahůdka skoro bez práce

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
brambory 750 g
malé, nové
vývar zeleninový 750 ml
mozzarella 200 g
750 g
třešňová rajčata malá
70 g
piniové ořechy opražené
sůl
pepř
bazalka 2 hrsti
lístky, pokrájené
zelený salát na ozdobu
1. Rozpalte olej v kastrolu nebo hrnci a minutu nebo dvě v něm opékejte česnek a brambory. Zalijte vývarem a odkryté pomalu vařte, dokud nebudou brambory měkké; trvá to přibližně dvacet minut. Zvyšte plamen a nechte bujon odpařit a zahustit na objem zhruba tří lžic.

2. Přidejte mozzarellu, rajčata, piniové oříšky, bazalku a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Až se sýr začne rozpouštět, rozdělte obsah na talíře, ozdobené lístky salátu.

Na příště... V závěrečné fázi přidejte křupavou slaninu nebo pršut. Mozarellu zaměňte za plísňový sýr, bazalku za pažitku – a jídlo získá úplně novou chuť.

Tip apetitu
Zottarella je nejlepší z neitalských ,mozzarel‘ v nálevu. Obsahuje minimálně 45 % tuku v sušině. Balení s čistou hmotností sýra 125 g.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.12

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit