0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3358 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 192 g
Tuky 267 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý domácí bramborový salát máme rádi všichni, ale tahle verze je výjimečně osvěžující a zajímavá. Báječná chuť, a navíc vypadá úžasně elegantně!

Suroviny

Na salát
brambory 750 g
malých, pevných, nejlépe nové
fazolky zelené 400 g
mražené celé
velká, zralá
citronová šťáva
z jednoho citronu
Na zálivku
majonéza 300 g
hořčice 2 PL
francouzské
máta 2 PL
nasekané, čerstvé
sůl
pepř

Postup

1

Suroviny na zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi vody.

2

Brambory pečlivě omyjte; nové nemusíte škrábat. Nakrájejte je na větší kousky, v hrnci zalijte vroucí osolenou vodou a vařte osm minut.

3

Jakmile se začnou vařit, nad hrnec zavěste cedník a vsypte do něj fazolky i hrášek; uvaří se v horké páře z brambor. Přelijte studenou vodou, aby zůstaly zelené a křupavé. Brambory sceďte a také propláchněte.

4

Brambory, fazolky a hrášek vsypte do mísy. Před podáváním rozpulte avokáda, odstraňte pecku, oloupejte je, nasekejte na kousky a přelijte citronovou šťávou. Navršte na salát a před podáváním zalijte zálivkou.

Přeprava a servírování:
Přetáhněte mísu fólií na potraviny. Avokáda připravujte až na místě. ­Totéž platí o promíchávání salátu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.48

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč