Poctivý domácí bramborový salát máme rádi všichni, ale tahle verze je výjimečně osvěžující a zajímavá. Báječná chuť, a navíc vypadá úžasně elegantně!
Postup
Suroviny na zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi vody.
Brambory pečlivě omyjte; nové nemusíte škrábat. Nakrájejte je na větší kousky, v hrnci zalijte vroucí osolenou vodou a vařte osm minut.
Jakmile se začnou vařit, nad hrnec zavěste cedník a vsypte do něj fazolky i hrášek; uvaří se v horké páře z brambor. Přelijte studenou vodou, aby zůstaly zelené a křupavé. Brambory sceďte a také propláchněte.
Brambory, fazolky a hrášek vsypte do mísy. Před podáváním rozpulte avokáda, odstraňte pecku, oloupejte je, nasekejte na kousky a přelijte citronovou šťávou. Navršte na salát a před podáváním zalijte zálivkou.
Přeprava a servírování:
Přetáhněte mísu fólií na potraviny. Avokáda připravujte až na místě. Totéž platí o promíchávání salátu.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 09:14
Apetit 5/05