Lehký bramborový salát s mátovou majonézou

Lehký bramborový salát s mátovou majonézou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3358 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 192 g
Tuky 267 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý domácí bramborový salát máme rádi všichni, ale tahle verze je výjimečně osvěžující a zajímavá. Báječná chuť, a navíc vypadá úžasně elegantně!

Suroviny

Na salát
brambory 750 g
malých, pevných, nejlépe nové
fazolky zelené 400 g
mražené celé
avokádo 2 ks
velká, zralá
citronová štáva
z jednoho citronu
Na zálivku
majonéza 300 g
hořčice 2 PL
francouzské
máta 2 PL
nasekané, čerstvé
sůl
pepř

1Suroviny na zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi vody. Brambory pečlivě omyjte; nové nemusíte škrábat. Nakrájejte je na větší kousky, v hrnci zalijte vroucí osolenou vodou a vařte osm minut. Jakmile se začnou vařit, nad hrnec zavěste cedník a vsypte do něj fazolky i hrášek; uvaří se v horké páře z brambor. Přelijte studenou vodou, aby zůstaly zelené a křupavé. Brambory sceďte a také propláchněte.

2Brambory, fazolky a hrášek vsypte do mísy. Před podáváním rozpulte avokáda, odstraňte pecku, oloupejte je, nasekejte na kousky a přelijte citronovou šťávou. Navršte na salát a před podáváním zalijte zálivkou.

Přeprava a servírování:
Přetáhněte mísu fólií na potraviny. Avokáda připravujte až na místě. ­Totéž platí o promíchávání salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit