Lehký bramborový salát s mátovou majonézou

Lehký bramborový salát s mátovou majonézou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3358 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 192 g
Tuky 267 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý domácí bramborový salát máme rádi všichni, ale tahle verze je výjimečně osvěžující a zajímavá. Báječná chuť, a navíc vypadá úžasně elegantně!

Suroviny

Na salát
brambory 750 g
malých, pevných, nejlépe nové
fazolky zelené 400 g
mražené celé
avokádo 2 ks
velká, zralá
citronová štáva
z jednoho citronu
Na zálivku
majonéza 300 g
hořčice 2 PL
francouzské
máta 2 PL
nasekané, čerstvé
sůl
pepř

Postup

1

Suroviny na zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi vody.

2

Brambory pečlivě omyjte; nové nemusíte škrábat. Nakrájejte je na větší kousky, v hrnci zalijte vroucí osolenou vodou a vařte osm minut.

3

Jakmile se začnou vařit, nad hrnec zavěste cedník a vsypte do něj fazolky i hrášek; uvaří se v horké páře z brambor. Přelijte studenou vodou, aby zůstaly zelené a křupavé. Brambory sceďte a také propláchněte.

4

Brambory, fazolky a hrášek vsypte do mísy. Před podáváním rozpulte avokáda, odstraňte pecku, oloupejte je, nasekejte na kousky a přelijte citronovou šťávou. Navršte na salát a před podáváním zalijte zálivkou.

Přeprava a servírování:
Přetáhněte mísu fólií na potraviny. Avokáda připravujte až na místě. ­Totéž platí o promíchávání salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit