Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 827 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 153 g
Tuky 12 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Čechách míval kdysi přednost salát, v němž hrály hlavní roli brambory. Ostatní přísady jen zdůraznily a doplnily jejich skvělou chuť…

Suroviny

pevné, nejlépe žlutomasé, uvařené
jarní cibulka 1 svazek
2 ks
patizon malé, lze nahradit cuketami
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
cukr
na dochucení
ocet
na dochucení

Postup

1
Na pánvičce rozehřejte máslo a opečte na něm patizony a/nebo cukety nakrájené na špalíčky; mělo by stačit tak pět minut. Ještě teplé brambory nakrájejte na plátky a cibulku nasekejte najemno. Promíchejte a přidejte cukety.

2
Rozehřáté máslo v pánvi, v níž se opékala cuketa, zakápněte octem, osolte, opepřete a chuť jemně dotáhněte cukrem. Když se sůl a cukr rozpustí, přelijte vzniklou zálivkou salát. Podávejte ho ještě teplý k rybě a vyškvařené slanině.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

05.09.2007 08:54
Recept se nachází v č.6/06, str.60

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...