Jednoduchý bramborový salát s opečenou zeleninou

Jednoduchý bramborový salát s opečenou zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 827 kcal
Bílkoviny 16 g
Cukr 153 g
Tuky 12 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Čechách míval kdysi přednost salát, v němž hrály hlavní roli brambory. Ostatní přísady jen zdůraznily a doplnily jejich skvělou chuť…

Suroviny

brambory 800 g
pevné, nejlépe žlutomasé, uvařené
jarní cibulka 1 svazek
2 ks
patizon malé, lze nahradit cuketami
máslo 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
cukr
na dochucení
ocet
na dochucení
1.  Na pánvičce rozehřejte máslo a opečte na něm patizony a/nebo cukety nakrájené na špalíčky; mělo by stačit tak pět minut. Ještě teplé brambory nakrájejte na plátky a cibulku nasekejte najemno. Promíchejte a přidejte cukety.

2.  Rozehřáté máslo v pánvi, v níž se opékala cuketa, zakápněte octem, osolte, opepřete a chuť jemně dotáhněte cukrem. Když se sůl a cukr rozpustí, přelijte vzniklou zálivkou salát. Podávejte ho ještě teplý k rybě a vyškvařené slanině.

Komentáře

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit