Jednoduchý bramborový salát s opečenou zeleninou

Jednoduchý bramborový salát s opečenou zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 827 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 153 g
Tuky 12 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Čechách míval kdysi přednost salát, v němž hrály hlavní roli brambory. Ostatní přísady jen zdůraznily a doplnily jejich skvělou chuť…

Suroviny

brambory 800 g
pevné, nejlépe žlutomasé, uvařené
jarní cibulka 1 svazek
2 ks
patizon malé, lze nahradit cuketami
máslo 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
cukr
na dochucení
ocet
na dochucení
1.  Na pánvičce rozehřejte máslo a opečte na něm patizony a/nebo cukety nakrájené na špalíčky; mělo by stačit tak pět minut. Ještě teplé brambory nakrájejte na plátky a cibulku nasekejte najemno. Promíchejte a přidejte cukety.

2.  Rozehřáté máslo v pánvi, v níž se opékala cuketa, zakápněte octem, osolte, opepřete a chuť jemně dotáhněte cukrem. Když se sůl a cukr rozpustí, přelijte vzniklou zálivkou salát. Podávejte ho ještě teplý k rybě a vyškvařené slanině.

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit