V Čechách míval kdysi přednost salát, v němž hrály hlavní roli brambory. Ostatní přísady jen zdůraznily a doplnily jejich skvělou chuť…
1. Na pánvičce rozehřejte máslo a opečte na něm patizony a/nebo cukety nakrájené na špalíčky; mělo by stačit tak pět minut. Ještě teplé brambory nakrájejte na plátky a cibulku nasekejte najemno. Promíchejte a přidejte cukety.
2. Rozehřáté máslo v pánvi, v níž se opékala cuketa, zakápněte octem, osolte, opepřete a chuť jemně dotáhněte cukrem. Když se sůl a cukr rozpustí, přelijte vzniklou zálivkou salát. Podávejte ho ještě teplý k rybě a vyškvařené slanině.
2. Rozehřáté máslo v pánvi, v níž se opékala cuketa, zakápněte octem, osolte, opepřete a chuť jemně dotáhněte cukrem. Když se sůl a cukr rozpustí, přelijte vzniklou zálivkou salát. Podávejte ho ještě teplý k rybě a vyškvařené slanině.
Komentáře