Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit bramborový salát, jak ho vylepšit, dochutit a přivést k dokonalosti

Jak připravit bramborový salát, jak ho vylepšit, dochutit a přivést k dokonalosti
sdílet:

Bramborový salát patří mezi neodmyslitelné pochoutky české štědrovečerní hostiny. Existuje v mnoha podobách a každá rodina používá svůj oblíbený recept.Jak připravit klasický, vídeňský či rakouský salát, jenoduchý s cibulí nebo lehký bez majonézy? 

Příloha v podobě bramborového salátu není výsadou pouze české kuchyně, recepty na něj najdeme i v Polsku, Rusku, Německu a dalších zemích. V českých domácnostech se pravidelně připravuje zejména ke štědrovečerní večeři. Tato všestranná příloha se stala součástí štědrovečerního menu.

Tradiční bramborový salát

Do klasického bramborového salátu se vedle brambor (salátové, lojovité) často přidávají: vařená nebo nakládaná kořenová zelenina, kyselé okurky, hrášek, šalotka, majonéza, vejce, trocha hořčice, sůl a pepř. S předem připravenými surovinami (zejména uvařenými bramborami a kořenovou zeleninou) postačí 30 minut na přípravu základního, chuťově skvěle vyváženého bramborového salátu.

Mnozí nedají dopustit na kousek uzeniny v salátu, přidává se nezřídka šunka od kosti, gothaj nebo jiný měkký salám. Pozor si dejte zejména na nedovařené brambory.

  • V našem receptu na vánoční bramborový salát najdete vyladěný poměr surovin a chutí spolu s tipy, jak dlouho je vařit.
  • Mezi našimi oblíbenými recepty má své jedinečné místo také vrstvený bramborový salát, kterého připravte raději dvojnásobnou dávku. Správně uleželý a ochucený je až hříšně dobrý.

Chutě, které mu sluší

Bramborovému salátu sluší a báječně v něm chutná také koření. Zkuste přidat trochu kmínu, který s bramborami všeobecně ladí.

Hlavní chod vykouzlíte díky sardelovým filetům v bramborovém salátu s česnekem a parmazánem.

Patří-li vaření bramborového salátu k vašim rodinným událostem, kterým každoročně věnujete patřičnou péči, vyzkoušejte recept kuchaře Richarda Fuchse na salát s dokonalou zálivkou ze zakysané smetany, majonézy a hořčice

Netradiční, přesto božský 

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...