Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na dokonalý bramborový salát

Tipy na dokonalý bramborový salát
sdílet:

Bramborový salát patří mezi neodmyslitelné pochoutky české štědrovečerní hostiny. Existuje v mnoha podobách a každá rodina používá často při přípravách svůj oblíbený recept. V dnešním článku najdete tipy, co vše patří do bramborového salátu, jaké jsou jeho varianty a na co si dát při přípravách pozor. Těšit se můžete i na naše oblíbené recepty pro tento tradiční sváteční pokrm.

Příloha v podobě bramborového salátu není výsadou pouze české kuchyně, různé recepty na něj najdeme i v Polsku, Rusku, Německu a dalších zemích, kde se tento pokrm podává. V českých domácnostech se ujalo hned několik receptů, které pravidelně připravujeme zejména v období vánočních svátků. Tato všestranná příloha se stala součástí štědrovečerního menu.

Tradiční bramborový salát

Do tradičně připravovaného bramborového salátu patří brambory (salátové, lojovité), vařená kořenová zelenina, kyselé okurky, hrášek, šalotka, majonéza, vejce, trocha dijonské hořčice, sůl a pepř.

  • Přidat dle chuti můžete třeba i šunku od kosti. Kouzlo tkví v ideálním poměru těchto surovin.
  • Pozor si dejte zejména na nedovařené nebo naopak rozvařené brambory a kořenovou zeleninu.

V našem receptu na vánoční bramborový salát najdete ten správný poměr ingrediencí a tipy, jak dlouho je vařit. Mezi našimi oblíbenými recepty má své jedinečné místo také vrstvený bramborový salát, kterého připravte raději dvojnásobnou dávku. Správně uleželý a ochucený je až hříšně dobrý.

  • S předem připravenými surovinami (zejména uvařenými bramborami a kořenovou zeleninou) vám postačí pouhých 30 minut na přípravu základního, chuťově skvěle vyváženého bramborového salátu.

Chutě, které mu sluší

Bramborovému salátu sluší a báječně v něm chutná také koření. Zkuste přidat trochu kmínu, který s bramborami všeobecně ladí.

  • Hlavní chod vykouzlíte díky sardelovým filetům v bramborovém salátu s česnekem a parmazánem.
  • Patří-li vaření bramborového salátu k vašim rodinným událostem, kterým každoročně věnujete patřičnou péči, vyzkoušejte recept kuchaře Richarda Fuchse na salát s dokonalou zálivkou ze zakysané smetany, majonézy a hořčice. Vynaložená péče se vám vzápětí mnohokrát vrátí v podobě lahodné chuti.  

Netradiční, přesto božský 

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč