Čokoládovo-cuketové bochánky

Čokoládovo-cuketové bochánky

Hodnocení receptu
Průměr: 1.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4279 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 605 g
Tuky 135 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sušenky s cuketou? Ano! Ty zkrátka musíte vyzkoušet! Mají křupavý povrch a přitom neuvěřitelně vláčný střed.

Suroviny

máslo 125 g
krupicový cukr 0.5 hrnek
třtinový cukr 0.5 hrnek
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 3 hrnek
kakao 0.33 hrnek
holandského typu
jedlá soda 1 ČL
sůl 0.5 ČL
cuketa 1.75 hrnek
cca 330g, najemno
moučkový cukr
na poprášení

1 Předehřejte troubu na 180°C. Utřete máslo s oběma cukry, přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte všechny sypké přísady a potom je vmíchejte do máslové směsi. Nakonec vše promíchejte s nastrouhanou cuketou – mělo by vzniknout měkké vláčné těsto, s nímž se kvůli relativně řídké konzistenci nebude pracovat úplně snadno.

2 Proto si dlaně silně poprašte moučkovým cukrem. Z připraveného těsta odkrajujte kousky a tvarujte kuličky, ty skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou mírně zploštěte a před pečením ještě jednou opravdu štědře poprašte moučkovým cukrem – nebojte se toho a udělejte pořádnou, asi 1 mm silnou vrstvu, která zajistí efekt popraskání. Pečte 8–10 minut a potom nechte zchladnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit