Čokoládovo-cuketové bochánky

Čokoládovo-cuketové bochánky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 3-4 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4279 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 605 g
Tuky 135 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky s cuketou? Ano! Ty zkrátka musíte vyzkoušet! Mají křupavý povrch a přitom neuvěřitelně vláčný střed.

Související recepty

Suroviny

máslo 125 g
krupicový cukr 0.5 hrnku
třtinový cukr 0.5 hrnku
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 3 hrnky
kakao 0.33 hrnku
holandského typu
jedlá soda 1 ČL
sůl 0.5 ČL
cuketa 1.75 hrnku
cca 330 g, nastrouhaná najemno
moučkový cukr
na poprášení

1 Předehřejte troubu na 180°C. Utřete máslo s oběma cukry, přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte všechny sypké přísady a potom je vmíchejte do máslové směsi. Nakonec vše promíchejte s nastrouhanou cuketou – mělo by vzniknout měkké vláčné těsto, s nímž se kvůli relativně řídké konzistenci nebude pracovat úplně snadno.

2 Proto si dlaně silně poprašte moučkovým cukrem. Z připraveného těsta odkrajujte kousky a tvarujte kuličky, ty skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou mírně zploštěte a před pečením ještě jednou opravdu štědře poprašte moučkovým cukrem – nebojte se toho a udělejte pořádnou, asi 1 mm silnou vrstvu, která zajistí efekt popraskání. Pečte 8–10 minut a potom nechte zchladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit