Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketová buchta s polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 118
Do 50 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5312 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 703 g
Tuky 233 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá cuketová buchta na plech, díky které hravě spotřebujete úrodu a dostanete (nejen) do dětí zeleninu. Je rychlá, skvělá, vláčná, a to i bez polevy! A navíc, recept na cuketovou buchtu s kakaem můžete po lehké úpravě proměnit v cuketový perník.

Suroviny

NA TĚSTO
vejce 3 ks
olej 10 PL
cuketa 350 g
nastrouhaná najemno
mouka pšeničná celozrnná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 250 ml
NA POLEVU
na posypání

Postup

1

Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, poté vmíchejte olej, cuketu, mouku, kypřicí prášek do pečiva a mléko.

2

Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem a vysypaný moukou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C zhruba na 30-40 minut.

3

Na polevu rozpusťte máslo, vmíchejte do něj kakao, cukr a polevou potřete upečený koláč. Nakonec posypte kokosem.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař, Autorka: Klára Hadašová

NĚCO NAVÍC
Cuketovou buchtu snadno proměníte v cuketový perník, pokud 50 g mouky nahradíte kakaem holandského typu a kypřicí prášek do pečiva kypřicím práškem do perníku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...