Cuketová buchta s polevou

Cuketová buchta s polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5312 kcal
Bílkoviny 94 g
Cukr 703 g
Tuky 233 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá cuketová buchta, díky které hravě spotřebujete úrodu a dostanete (nejen) do dětí zeleninu. Je rychlá, skvělá, vláčná, a to i bez polevy!

Suroviny

NA TĚSTO
vejce 3 ks
krupicový cukr 350 g
olej 10 PL
cuketa 350 g
nastrouhaná najemno
mouka pšeničná celozrnná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 250 ml
NA POLEVU
máslo 50 g
krupicový cukr 50 g
kakao holandského typu 2 PL
kokos strouhaný
na posypání

1 Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, poté vmíchejte olej, cuketu, mouku, kypřicí prášek do pečiva a mléko. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem a vysypaný moukou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C zhruba na 30-40 minut.

2 Na polevu rozpusťte máslo, vmíchejte do něj kakao, cukr a polevou potřete upečený koláč. Nakonec posypte kokosem.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.
Autorka: Klára Hadašová

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit