Cuketová buchta s polevou

Cuketová buchta s polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketová buchta s polevou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 41
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5312 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 703 g
Tuky 233 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá cuketová buchta, díky které hravě spotřebujete úrodu a dostanete (nejen) do dětí zeleninu. Je rychlá, skvělá, vláčná, a to i bez polevy!

Suroviny

NA TĚSTO
vejce 3 ks
krupicový cukr 350 g
olej 10 PL
cuketa 350 g
nastrouhaná najemno
mouka pšeničná celozrnná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 250 ml
NA POLEVU
máslo 50 g
krupicový cukr 50 g
kakao holandského typu 2 PL
kokos strouhaný
na posypání

1 Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, poté vmíchejte olej, cuketu, mouku, kypřicí prášek do pečiva a mléko. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem a vysypaný moukou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C zhruba na 30-40 minut.

2 Na polevu rozpusťte máslo, vmíchejte do něj kakao, cukr a polevou potřete upečený koláč. Nakonec posypte kokosem.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.
Autorka: Klára Hadašová
 
NĚCO NAVÍC
Cuketovou buchtu snadno proměníte v cuketový perník, pokud 50 g mouky nahradíte kakaem holandského typu a kypřicí prášek do pečiva kypřicím práškem do perníku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit