
Cuketová buchta s polevou
Jednoduchá cuketová buchta, díky které hravě spotřebujete úrodu a dostanete (nejen) do dětí zeleninu. Je rychlá, skvělá, vláčná, a to i bez polevy!
Vydání: 2018/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 vejce
- 350 g krupicového cukru
- 10 lžic oleje
- 350 g cukety, nastrouhané najemno
- 350 g hladké pšeničné celozrnné mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 250 ml mléka
- 50 g másla
- 50 g krupicového cukru
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- nastrouhaný kokos na posypání
NA TĚSTO
NA POLEVU
Příprava jídla
1 Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, poté vmíchejte olej, cuketu, mouku, kypřicí prášek do pečiva a mléko. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem a vysypaný moukou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C zhruba na 30-40 minut.
2 Na polevu rozpusťte máslo, vmíchejte do něj kakao, cukr a polevou potřete upečený koláč. Nakonec posypte kokosem.
Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.
Autorka: Klára Hadašová
Autorka: Klára Hadašová
Přidat komentář