0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí kari rendang

Hovězí kari rendang

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4677 kcal
Bílkoviny 375 g
Sacharidy 136 g
Tuky 272 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kari vonící kokosovým mlékem a citronovou trávou stojí za každou minutu čekání! 

Suroviny

arašídový olej 1 PL
lze nahradit slunečnicovým
hrudí 1,5 kg
(libová část), lze nahradit kližkou / plecí, přepůlené
vločková sůl
375 ml
kari pasta rendang domácí, kupované dejte méně cca 4-6 lžic)
kokosové mléko 800 ml
rybí omáčka 2 PL
6
kaffirová limeta
citronová tráva 1
naklepaný paličkou
limetová šťáva 60 ml
Na kokosový sambal
rybí omáčka 2 PL
limetová šťáva 1 PL
1 PL
tmavý palmový cukr nadrobno nasekaný
kokos 150 g
čerstvý strouhaný (lze použít i sušený)
koriandr čerstvý 1 hrnek
lístky
chilli paprička 3 ks
nahrubo
rýže dušená
k podávání
naan
k podávání

1 Nejdřív v malém robotu se sekacím nástavcem nahrubo rozmixujte všechny přísady na sambal a odložte.

2 Troubu předehřejte na 180°C. V kastrolu se silným dnem rozpalte olej. Maso osolte a opékejte 4–5 minut ze všech stran, až bude dohněda. Vyjměte a odložte.

3 Do uvolněného kastrolu dejte kari pastu a restujte 1–2 minuty, aby se rozvoněla. Přilijte kokosové mléko, 1,5 hrnku (375ml) vody a rybí omáčku, přidejte listy kaffirové limety a citronovou trávu a přiveďte k varu. Vraťte maso, přiklopte a pečte 2 hodiny. Odklopte, obraťte a pečte další hodinu, až je maso měkké a omáčka zhoustne. Vmíchejte limetovou šťávu a podávejte s kokosovým sambalem, dušenou rýží a/nebo indickým chlebem naan. 

 

DOMÁCÍ KARI PASTA RENDANG

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 SKLENIČKU (CCA 375ml) ■ VELMI SNADNÉ

V malé pánvičce na středním plameni krátce opražte 2 lžíce semen koriandru, 1/4 lžičky kuliček bílého pepře a 40g strouhaného kokosu 2–3 minuty, až se rozvoní. Dejte do robotu a rozmělněte. Pak přidejte 4 stroužky česneku, nakrájené nahrubo, 6cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nahrubo, 4 listy kaffirové limety, 2 šalotky, oloupané a nakrájené nahrubo, 3 čerstvé červené chilli papričky, 1/2 lžičky mořské soli, 1 lžíci palmového cukru, 2 lžíce arašídového oleje, 1 stonek citronové trávy, jen bílou část nakrájenou nahrubo, a rozmixujte na hladkou pastu. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Lze ji i zamrazit, nejlépe už nadávkovanou v tvořítku na led.

NĚCO NAVÍC

Pokud máte, můžete přidat i 2cm kousek kořene kurkumy (www.safro.bio) a 4cm kousek galgánu (galangal, např. www. asiafood.cz). Oba kořeny (oddenky) mají také v asijské tržnici Sapa nebo v Makru. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč