Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1643 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 225 g
Tuky 63 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso vám na talíři rozhodně chybět nebude!

Související recepty

Suroviny

cibule 1 ks
oloupaná
koriandr 0.5 svazek
čerstvý
6 PL
kari pasta rogan josh domácí, lze nahradit 2 lžícemi kupované
arašídový olej 4 PL
lze nahradit slunečnicovým, + na dokončení
brambory 1 kg
(varný typ B), na menší kostky
0.5
krájené rajčata 200g
sůl mořská
česnek 4 stroužek
na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, dlouhá, na tenké plátky
římský kmín 2 ČL
semena
špenát 200 g
mražené, povolené
salát little gem k podávání
bílý jogurt hustý, k podávání

1 Dejte do robotu cibuli, stonky koriandru (listy odložte na dokončení) a kari pastu a nasekejte nadrobno, ale ne na kaši. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte brambory zprudka 5-8 minut dozlatova. V malé pánvičce na 2 lžících oleje opékejte nasekanou směs 5 minut, až se rozvoní, a pak přidejte k bramborám spolu s rajčaty (i se šťávou). Osolte, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké a tekutina se vyvaří.

2 Mezitím si připravte ochucený olej. V ma- lém rendlíku na 4 lžících oleje opékejte česnek, chilli a římský kmín asi minutu do- zlatova a pak stáhněte z ohně.

3 Do brambor přidejte špenát a vařte 5 minut, až se tekutina ze špenátu odpaří. Podávejte s lodičkami ze salátu, pokapané ochuceným olejem, doplněné jogurtem a lístky koriandru. Každý se obslouží sám.

 

DOMÁCÍ KARI PASTA ROGAN JOSH

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 MENŠÍ SKLENIČKU (CCA 250ml) ■ VELMI SNADNÉ

V pánvi krátce opražte 1 lžičku mleté kurkumy, 2 lžičky celého římského kmínu, 2 lžičky semen koriandru, 1 lžičku kuliček černého pepře, 1 lžičku koření garam masala, 1 lžíci mleté sladké papriky a 1 lžičku mleté uzené papriky, až se rozvoní. Dejte do robotu a rozmělněte. Pak přidejte 2 stroužky česneku, nakrájené nahrubo, 5cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nahrubo, 1/2 lžičky mořské soli, 2 lžíce arašídového oleje2 lžíce rajčatového pyré (passaty), 75g nakládaných pečených paprik, 1 čerstvou červenou chilli papričku, nakrájenou nahrubo, 1 malý svazek čerstvého koriandru a rozmixujte na hladkou pastu. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Lze i zamrazit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit