Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 247 g
Tuky 77 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso vám na talíři rozhodně chybět nebude!

Suroviny

oloupaná
koriandr čerstvý ½ svazek
čerstvý
rogan josh domácí, lze nahradit 2 lžícemi kupované
nebo slunečnicový
na kostky
rajče 200 g
na kousky
sůl mořská
česnek 4 stroužek
na tenké plátky
červená, na tenko
římský kmín 2 ČL
mražený povolený
little gem salát
k podávání
k podávání

Postup

1

Dejte do robotu cibuli, stonky koriandru (listy odložte na dokončení) a kari pastu a nasekejte nadrobno, ale ne na kaši. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte brambory zprudka 5-8 minut dozlatova. V malé pánvičce na 2 lžících oleje opékejte nasekanou směs 5 minut, až se rozvoní, a pak přidejte k bramborám spolu s rajčaty (i se šťávou). Osolte, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké a tekutina se vyvaří.

2

Mezitím si připravte ochucený olej. V malém rendlíku na 4 lžících oleje opékejte česnek, chilli a římský kmín asi minutu dozlatova a pak stáhněte z ohně.

3

Do brambor přidejte špenát a vařte 5 minut, až se tekutina ze špenátu odpaří. Podávejte s lodičkami ze salátu, pokapané ochuceným olejem, doplněné jogurtem a lístky koriandru. Každý se obslouží sám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3