0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1643 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 225 g
Tuky 63 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso vám na talíři rozhodně chybět nebude!

Suroviny

cibule 1 ks
oloupaná
koriandr čerstvý ½ svazek
čerstvý
6 PL
kari pasta rogan josh domácí, lze nahradit 2 lžícemi kupované
lze nahradit slunečnicovým, + na dokončení
brambory 1 kg
(varný typ B), na menší kostky
½
krájené rajčata 200g
sůl mořská
česnek 4 stroužek
na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, dlouhá, na tenké plátky
římský kmín 2 ČL
semena
mražené, povolené
salát little gem k podávání
bílý jogurt hustý, k podávání

1 Dejte do robotu cibuli, stonky koriandru (listy odložte na dokončení) a kari pastu a nasekejte nadrobno, ale ne na kaši. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte brambory zprudka 5-8 minut dozlatova. V malé pánvičce na 2 lžících oleje opékejte nasekanou směs 5 minut, až se rozvoní, a pak přidejte k bramborám spolu s rajčaty (i se šťávou). Osolte, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké a tekutina se vyvaří.

2 Mezitím si připravte ochucený olej. V ma- lém rendlíku na 4 lžících oleje opékejte česnek, chilli a římský kmín asi minutu do- zlatova a pak stáhněte z ohně.

3 Do brambor přidejte špenát a vařte 5 minut, až se tekutina ze špenátu odpaří. Podávejte s lodičkami ze salátu, pokapané ochuceným olejem, doplněné jogurtem a lístky koriandru. Každý se obslouží sám.

 

DOMÁCÍ KARI PASTA ROGAN JOSH

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 MENŠÍ SKLENIČKU (CCA 250ml) ■ VELMI SNADNÉ

V pánvi krátce opražte 1 lžičku mleté kurkumy, 2 lžičky celého římského kmínu, 2 lžičky semen koriandru, 1 lžičku kuliček černého pepře, 1 lžičku koření garam masala, 1 lžíci mleté sladké papriky a 1 lžičku mleté uzené papriky, až se rozvoní. Dejte do robotu a rozmělněte. Pak přidejte 2 stroužky česneku, nakrájené nahrubo, 5cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nahrubo, 1/2 lžičky mořské soli, 2 lžíce arašídového oleje2 lžíce rajčatového pyré (passaty), 75g nakládaných pečených paprik, 1 čerstvou červenou chilli papričku, nakrájenou nahrubo, 1 malý svazek čerstvého koriandru a rozmixujte na hladkou pastu. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Lze i zamrazit. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč