Maso vám na talíři rozhodně chybět nebude!
Suroviny
DOMÁCÍ KARI PASTA ROGAN JOSH
PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 MENŠÍ SKLENIČKU (CCA 250ml) ■ VELMI SNADNÉ
V pánvi krátce opražte 1 lžičku mleté kurkumy, 2 lžičky celého římského kmínu, 2 lžičky semen koriandru, 1 lžičku kuliček černého pepře, 1 lžičku koření garam masala, 1 lžíci mleté sladké papriky a 1 lžičku mleté uzené papriky, až se rozvoní. Dejte do robotu a rozmělněte. Pak přidejte 2 stroužky česneku, nakrájené nahrubo, 5cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nahrubo, 1/2 lžičky mořské soli, 2 lžíce arašídového oleje, 2 lžíce rajčatového pyré (passaty), 75g nakládaných pečených paprik, 1 čerstvou červenou chilli papričku, nakrájenou nahrubo, 1 malý svazek čerstvého koriandru a rozmixujte na hladkou pastu. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Lze i zamrazit.
Postup
Dejte do robotu cibuli, stonky koriandru (listy odložte na dokončení) a kari pastu a nasekejte nadrobno, ale ne na kaši. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte brambory zprudka 5-8 minut dozlatova. V malé pánvičce na 2 lžících oleje opékejte nasekanou směs 5 minut, až se rozvoní, a pak přidejte k bramborám spolu s rajčaty (i se šťávou). Osolte, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké a tekutina se vyvaří.
Mezitím si připravte ochucený olej. V malém rendlíku na 4 lžících oleje opékejte česnek, chilli a římský kmín asi minutu dozlatova a pak stáhněte z ohně.
Do brambor přidejte špenát a vařte 5 minut, až se tekutina ze špenátu odpaří. Podávejte s lodičkami ze salátu, pokapané ochuceným olejem, doplněné jogurtem a lístky koriandru. Každý se obslouží sám.