0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 247 g
Tuky 77 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso vám na talíři rozhodně chybět nebude!

Suroviny

cibule 1 ks
oloupaná
koriandr čerstvý ½ svazek
čerstvý
kari pasta 6 PL
rogan josh domácí, lze nahradit 2 lžícemi kupované
nebo slunečnicový
na kostky
rajče 200 g
na kousky
sůl mořská
česnek 4 stroužek
na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
červená, na tenko
římský kmín 2 ČL
mražený povolený
little gem salát
k podávání
k podávání

DOMÁCÍ KARI PASTA ROGAN JOSH

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 MENŠÍ SKLENIČKU (CCA 250ml) ■ VELMI SNADNÉ

V pánvi krátce opražte 1 lžičku mleté kurkumy, 2 lžičky celého římského kmínu, 2 lžičky semen koriandru, 1 lžičku kuliček černého pepře, 1 lžičku koření garam masala, 1 lžíci mleté sladké papriky a 1 lžičku mleté uzené papriky, až se rozvoní. Dejte do robotu a rozmělněte. Pak přidejte 2 stroužky česneku, nakrájené nahrubo, 5cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nahrubo, 1/2 lžičky mořské soli, 2 lžíce arašídového oleje2 lžíce rajčatového pyré (passaty), 75g nakládaných pečených paprik, 1 čerstvou červenou chilli papričku, nakrájenou nahrubo, 1 malý svazek čerstvého koriandru a rozmixujte na hladkou pastu. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Lze i zamrazit. 

Postup

1

Dejte do robotu cibuli, stonky koriandru (listy odložte na dokončení) a kari pastu a nasekejte nadrobno, ale ne na kaši. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte brambory zprudka 5-8 minut dozlatova. V malé pánvičce na 2 lžících oleje opékejte nasekanou směs 5 minut, až se rozvoní, a pak přidejte k bramborám spolu s rajčaty (i se šťávou). Osolte, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké a tekutina se vyvaří.

2

Mezitím si připravte ochucený olej. V malém rendlíku na 4 lžících oleje opékejte česnek, chilli a římský kmín asi minutu dozlatova a pak stáhněte z ohně.

3

Do brambor přidejte špenát a vařte 5 minut, až se tekutina ze špenátu odpaří. Podávejte s lodičkami ze salátu, pokapané ochuceným olejem, doplněné jogurtem a lístky koriandru. Každý se obslouží sám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč