0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelené kari s pečeným kuřetem

Zelené kari s pečeným kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelené kari s pečeným kuřetem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2435 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 67 g
Tuky 170 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelené kari vás zaručeně zahřeje na těle i na duši.

Suroviny

kari pasta zelená ½ hrnek
(125ml), domácí / 2-3 lžíce kupované
kokosové mléko 400 ml
rybí omáčka 2 PL
palmový cukr 1 PL
nasekaný
4
kaffirová limeta
citronová tráva 1
naklepaný paličkou, + 2 stonky na ozdobu
horní, s kůží
vločková sůl
limetová šťáva 2 PL
2 ks
salátová miniokurka k podávání
koriandr čerstvý hrst
k podávání
řeřicha 1
k podávání
rýže dušená
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Do pekáče dejte kari pastu, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr, listy kaffirové limety a citronovou trávu a promíchejte.

2 Kuře osolte, vmasírujte sůl a kůží nahoru rozložte do pekáče. Přiklopte nebo pevně uzavřete alobalem a pečte 1 hodinu. Zvyšte teplotu na 200°C, odstraňte pokličku/alobal a pečte ještě dalších 35–40 minut dozlatova. Odeberte z pekáčku tuk a do zbylé šťávy vmíchejte limetovou šťávu. Podávejte ozdobené okurkou, koriandrem a řeřichou s dušenou rýží. 

 

DOMÁCÍ ZELENÁ KARI PASTA

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 MENŠÍ SKLENIČKU (CCA 250ml) ■ VELMI SNADNÉ

V malé pánvičce na středním plameni krátce opražte 1 lžičku celého římského kmínu, 2 lžíce semen koriandru, 1/2 lžičky kuliček bílého pepře 2–3 minuty, až se rozvoní. Dejte do robotu a rozmělněte. Pak přidejte 4 stroužky česneku, nakrájené nahrubo, 5cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nahrubo, 4 listy kaffirové limety, 2 šalotky, oloupané a nakrájené nahrubo, 3 čerstvé zelené chilli papričky, 1/2 lžičky mořské soli, 2 lžíce arašídového oleje, 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru i se stonky, 1 stonek citronové trávy, jen bílou část, nakrájenou nahrubo, a 1/2 lžičky krevetové pasty a rozmixujte na hladkou pastu. Uzavřené vydrží v chladničce až 1 měsíc. Lze i zamrazit, např. v tvořítku na led.

NĚCO NAVÍC

Místo zázvoru můžete použít 2cm kousek kořene kurkumy (www. safro.bio) a 4cm kousek galgánu (galangal, např. www.asiafood.cz). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč