Losos a domácí cejlonská kari pasta dohromady odvedou skvělou práci. Úspěch zaručen!
Suroviny
Postup
V rendlíku na středním plameni na oleji opékejte cibuli 3–4 minuty, až změkne. Přidejte kari pastu a míchejte další 2 minuty, aby se rozvoněla. Pak přidejte rajčata, kari listy a brokolici a vařte další 2 minuty. Přilijte kokosové mléko a 125ml vody a přiveďte k varu.
Přidejte kousky lososa, osolte a vařte ještě 5 minut. Kari posypte strouhaným kokosem a podávejte s klínky limety a rozpečeným indickým chlebem.
NĚCO NAVÍC
Kari z ‚ostrova koření jsme připravili s lososem, do receptu však lze použít i jakoukoli jinou pevnou bělomasou rybu.
PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 MALOU SKLENIČKU (CCA 250 ml) ■ VELMI SNADNÉ
Do robotu dejte 2 stroužky česneku, nasekaného, 3cm kousek čerstvého zázvoru, na plátky, 2 lžičky semen koriandru, 1/2 lžičky semen fenyklu, 1/2 lžičky semen římského kmínu, 1/2 lžičky semen černuchy (nemusí být), 1/2 lžičky hořčičného semínka a 1/2 lžičky pískavice, 1 lžíci kari koření madras, 2 malé čerstvé zelené chilli papričky, nasekané nahrubo, a rozmixujte na hladkou pastu. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Lze i zamrazit, nejlépe v tvořítku na led.