0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososové kari ze Šrí Lanky

Lososové kari ze Šrí Lanky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lososové kari ze Šrí Lanky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1897 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 57 g
Tuky 117 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos a domácí cejlonská kari pasta dohromady odvedou skvělou práci. Úspěch zaručen!

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
na tenké plátky
kari pasta 1
domácí cejlonská kari pasta, lze nahradit 4-6 lžícemi colombo kari koření (např. www.korenimb.cz, www.ramdam.cz)
rajče 4 ks
na kostičky
kari listy 10 ks
brokolice 1 svazek
stonková, lze nahradit polovinou klasické brokolice rozebranou na růžičky
kokosové mléko 270 ml
losos 600 g
bez kůže, na 3cm kostky
sůl mořská
kokos
čerstvý, strouhaný, k podávání
limeta
klínky, k podávání
mangové čatní
nebo jiné čatní, k podávání
naan
rozpečený, k podávání

1 V rendlíku na středním plameni na oleji opékejte cibuli 3–4 minuty, až změkne. Přidejte kari pastu a míchejte další 2 minuty, aby se rozvoněla. Pak přidejte rajčata, kari listy a brokolici a vařte další 2 minuty. Přilijte kokosové mléko a 125ml vody a přiveďte k varu.

2 Přidejte kousky lososa, osolte a vařte ještě 5 minut. Kari posypte strouhaným kokosem a podávejte s klínky limety a rozpečeným indickým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Kari z ‚ostrova koření‘ jsme připravili s lososem, do receptu však lze použít i jakoukoli jinou pevnou bělomasou rybu. 

DOMÁCÍ CEJLONSKÁ KARI PASTA

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 MALOU SKLENIČKU (CCA 250 ml) ■ VELMI SNADNÉ

Do robotu dejte 2 stroužky česneku, nasekaného, 3cm kousek čerstvého zázvoru, na plátky, 2 lžičky semen koriandru, 1/2 lžičky semen fenyklu, 1/2 lžičky semen římského kmínu, 1/2 lžičky semen černuchy (nemusí být), 1/2 lžičky hořčičného semínka a 1/2 lžičky pískavice, 1 lžíci kari koření madras, 2 malé čerstvé zelené chilli papričky, nasekané nahrubo, a rozmixujte na hladkou pastu. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Lze i zamrazit, nejlépe v tvořítku na led. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč