Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Více než hodinu 4x0,5l sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5250 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 1250 g
Tuky 0 g
Vláknina 150 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klidně můžete použít spadaná nebo poškozená jablka – surovinu, která není úplně prvotřídní, tak špičkově zhodnotíte! Rosol je výborný třeba k aromatickým sýrům.

Suroviny

jablka 5 kg
ne úplně zralá, vykrájená, omytá, rozkrájená na kusy, i poškozená
krupicový cukr 600 g
skořice
hřebíček
badyán
1. Jablka dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a bez míchání povařte jen do změknutí. Vlijte do cedníku vyloženého utěrkou nebo přímo do utěrky, upevněné na obrácené stoličce (viz ilustrace), a nechte vykapat do hrnce.

2. Šťávu po malých dávkách a za stálého míchání svářejte až na poloviční množství. Pomalu přisypte cukr i koření a vařte do zrosolovatění. Průběžně sbírejte pěnu. Hotovým rosolem plňte sklenice.

Komentáře

Obchod Apetit