0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybízový rosol

Rybízový rosol

3.9 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny 2 skleničky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 342 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 78 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybíz obsahuje dostatek pektinu, takže želíruje bez další pomoci. Sterilováním můžete životnost rosolu ještě prodloužit.

Suroviny

červený rybíz 600 ml
čerstvý , vylisovaný a šťáva z něj
600 ml
hroznový džus 100%
1.  Na mírném ohni svařte džus na třetinu objemu, v jiném kastrůlku proveďte totéž s rybízovou šťávou. Oba sirupy smíchejte a za stálého míchání dál vařte na prudším ohni, aby směs začala rosolovatět – na vychlazeném talířku ztuhne tak, že v ní prstem vytvoříte rýhu. Pokud rosol nehoustne, přidejte lžičku citronové šťávy a ještě chvíli vařte.

2.  Seberte pěnu a rosolem naplňte suché nahřáté skleničky. Zavíčkujte, obraťte a nechte deset minut stát víčkem dolů.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit