0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
jablkový koláč
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 45
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2613 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 272 g
Tuky 158 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert je mnohem jednodušší, než vypadá – i proto, že pracujete s hotovým listovým těstem

Suroviny

máslo 50 g
moučkový cukr 50 g
skořice ½ ČL
mletá
oloupaná, rozčtvrcená
listové těsto 400 g
bal

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C.

2

V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo, přisypte cukr a počkejte, až začne zlátnout. Přimíchejte skořici, přidejte jablka a vařte asi deset minut. Občas jablka zamíchejte, aby se pěkně obalila v karamelové šťávě. (Ovoce sice ze začátku pustí šťávu, ale ta brzy zhoustne.

3

Těsto rozválejte a propíchejte ho vidličkou.

4

Jablka přemístěte do koláčové formy o průměru 20 cm (bez odnímatelného dna).

5

Těsto položte na ovoce tak, aby asi o dva centimetry přečnívalo, a po okraji formy ho jemně zatlačte do jablečné směsi. Pečte, dokud těsto nevyběhne a nebude pevné a lákavě zlatavé.

6

Nechte dezert asi pět minut odpočinout ve formě. Nožem pak objeďte okraj formy, abyste uvolnili případné připečené těsto.

7

Pak přes formu položte talíř a koláč vyklopte.

8

Podávejte teplý či studený, jen tak nebo se šlehačkou kysanou smetanou či zmrzlinou.

Související články

Komentáře

Anonym

Recept podle tohoto rozpisu jsem nezkoušel, ale znám ho! Vřele doporučuji, najdete ho taky pod názvem "tatin" ve francouzské kuchyni. V apetitu se již objevilo několik verzí a tato se jeví jako jedna z těch lepších. v každém případě se připravte na vynikající chiť!

Anonym

Pekla jsem ho o víkendu a musím na sebe prásknout, že manželovi zbylo jen pár kousků. Byl tak skvělý, že jsem ho téměř celý snědla sama :-)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč