Tenhle dezert je mnohem jednodušší, než vypadá – i proto, že pracujete s hotovým listovým těstem
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C.
V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo, přisypte cukr a počkejte, až začne zlátnout. Přimíchejte skořici, přidejte jablka a vařte asi deset minut. Občas jablka zamíchejte, aby se pěkně obalila v karamelové šťávě. (Ovoce sice ze začátku pustí šťávu, ale ta brzy zhoustne.
Těsto rozválejte a propíchejte ho vidličkou.
Jablka přemístěte do koláčové formy o průměru 20 cm (bez odnímatelného dna).
Těsto položte na ovoce tak, aby asi o dva centimetry přečnívalo, a po okraji formy ho jemně zatlačte do jablečné směsi. Pečte, dokud těsto nevyběhne a nebude pevné a lákavě zlatavé.
Nechte dezert asi pět minut odpočinout ve formě. Nožem pak objeďte okraj formy, abyste uvolnili případné připečené těsto.
Pak přes formu položte talíř a koláč vyklopte.
Podávejte teplý či studený, jen tak nebo se šlehačkou kysanou smetanou či zmrzlinou.
Komentáře
Anonym
30.08.2008 10:28
Obrácený koláč!
Anonym
01.09.2008 13:39
Obrácený koláč