0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 39
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2613 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 272 g
Tuky 158 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert je mnohem jednodušší, než vypadá – i proto, že pracujete s hotovým listovým těstem

Suroviny

máslo 50 g
moučkový cukr 50 g
skořice 0.5 ČL
mletá
jablko 6 ks
oloupaná, rozčtvrcená
listové těsto 400 g
bal

1Předehřejte troubu na 220 °C. V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo, přisypte cukr a počkejte, až začne zlátnout. Přimíchejte skořici, přidejte jablka a vařte asi deset minut. Občas jablka zamíchejte, aby se pěkně obalila v karamelové šťávě. (Ovoce sice ze začátku pustí šťávu, ale ta brzy zhoustne.

2Těsto rozválejte a propíchejte ho vidličkou. Jablka přemístěte do koláčové formy o průměru 20 cm (bez odnímatelného dna). Těsto položte na ovoce tak, aby asi o dva centimetry přečnívalo, a po okraji formy ho jemně zatlačte do jablečné směsi. Pečte, dokud těsto nevyběhne a nebude pevné a lákavě zlatavé.

3Nechte dezert asi pět minut odpočinout ve formě. Nožem pak objeďte okraj formy, abyste uvolnili případné připečené těsto. Pak přes formu položte talíř a koláč vyklopte.

4Podávejte teplý či studený, jen tak nebo se šlehačkou kysanou smetanou či zmrzlinou.

Komentáře

Anonym

Recept podle tohoto rozpisu jsem nezkoušel, ale znám ho! Vřele doporučuji, najdete ho taky pod názvem "tatin" ve francouzské kuchyni. V apetitu se již objevilo několik verzí a tato se jeví jako jedna z těch lepších. v každém případě se připravte na vynikající chiť!

Anonym

Pekla jsem ho o víkendu a musím na sebe prásknout, že manželovi zbylo jen pár kousků. Byl tak skvělý, že jsem ho téměř celý snědla sama :-)

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit