Slavnostní večeře pro nečekanou návštěvu aneb jak uvařit dobrotu, když je spíž skoro prázdná. Medailonky nejlépe chutnají s vařenými bramborami.
Suroviny
sójové maso
100
g
sójové plátky nebo steaky
anglická slanina
100
g
LZE VYNECHAT
pórek
1
ks
nakrájený
máslo
2
PL
sůl
pepř
olej
na smažení
Na těstíčko
vejce
2
ks
mouka pšeničná hladká
150
g
škrob
50
g
sýr
50
g
mléko
200
ml
sůl
Postup
1
Sójové maso nechte podle návodu na obalu nabobtnat. Pak plátky rozřízněte tak, aby vznikla kapsa. Z vajec, hladké mouky, škrobu, sýra, mléka a soli připravte těstíčko.
2
Na pánvi nechte rozpustit máslo a opečte na něm pórek i najemno nakrájenou slaninu. Osolte, opepřete a směsí naplňte kapsy. Sepněte je párátkem a obalujte v těstíčku. Při přípravě vegetariánské verze slaninu můžete slaninu vynechat, nebo ji nahradit zeleninou podle vaší chuti - cuketou, nebo lilkem.
3
V nepřilnavé silnostěnné pánvi rozpalte olej a kapsy z obou stran osmažte; trvá to celkem asi deset minut. Podávejte teplé.
Komentáře