Je výborný teplý i vychladlý. A díky tymiánu, cibulce a houbám přímo neodolatelně voní...
Suroviny
mouka pšeničná hladká
220
g
sůl
špetka
vejce
1
ks
olivový olej
3
PL
máslo
2
PL
na smažení
Na náplň
sójové maso
200
g
najemno nakrájené, namočené dle návodu na obalu
žampiony
50
g
na plátky
česnek
1
stroužek
na plátky
jarní cibulka
1
svazek
jemně nakrájená
tymián
hrst
lístky
petrželka
hrst
lístky
smetana
150
ml
parmazán
2
PL
strouhaný
žloutek
1
ks
sůl
pepř
Postup
1
Smíchejte mouku se solí, vejcem, olejem a dvěma nebo třemi lžícemi vody. Těsto vyválejte nebo vymačkejte do formy a nechte ho tak půl hodiny odpočinout.
2
Na másle doměkka osmahněte cibuli a česnek. Přidejte sójové maso i žampiony a sedm minut opékejte. Ke konci přisypte bylinky, pepř a sůl.
3
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Masovou směs rozprostřete na těsto a zalijte ji směsí parmazánu, žloutku a smetany. Pečte tak čtvrt hodiny, dokud koláč nezezlátne.
Komentáře