Sójové maso se sherry

Sójové maso se sherry

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1483 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 90 g
Tuky 95 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na tomto jídle si pochutnají především ti, kdo mají rádi asijské speciality a maso nasladko. Nudličky jsou skvělé s rýží.

Suroviny

sójové maso 80 g
nudličky
med 50 g
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, jemně strouhaný
česnek 3 stroužky
sójová omáčka 50 ml
víno červené 50 ml
olej 100 ml
nejlépe olivový
škrob 2 PL
sůl špetka
olej
na smažení
1. Podle návodu na obalu namočte sójové maso. V misce smíchejte olej, zázvor, utřený česnek, sůl, sójovou omáčku, med a sherry. Touto směsí zalijte sójové maso. Nechte ho přes noc marinovat. 

2. Z masa slijte přebytečnou marinádu a nudličky poprašte škrobovou moučkou. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte. Nudličky podávejte s rýží.

Tip na obměnu
Tohle jídlo samozřejmě chutná skvěle, i pokud je připravíte z opravdového masa. Jestli ale chcete zůstat u nízkokalorických potravin, zkuste vyměnit sójové maso za český patent Šmakoun. Je vyrobený z čistého vaječného bílku a na rozdíl od sójového masa se nemusí dopředu namáčet. Má minimální energetickou hodnotu, sto gramů obsahuje pouze 220 kJ.

Obchod Apetit