Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 89 g
Tuky 95 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tomto jídle si pochutnají především ti, kdo mají rádi asijské speciality a maso nasladko. Nudličky jsou skvělé s rýží.

Suroviny

sójové maso 80 g
nudličky
med 50 g
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, jemně strouhaný
česnek 3 stroužky
sójová omáčka 50 ml
sherry 50 ml
olej 100 ml
nejlépe olivový
škrob 2 PL
sůl špetka
olej
na smažení

Postup

1

Podle návodu na obalu namočte sójové maso. V misce smíchejte olej, zázvor, utřený česnek, sůl, sójovou omáčku, med a sherry. Touto směsí zalijte sójové maso. Nechte ho přes noc marinovat.

2

Z masa slijte přebytečnou marinádu a nudličky poprašte škrobovou moučkou. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte. Nudličky podávejte s rýží.

Tip na obměnu
Tohle jídlo samozřejmě chutná skvěle, i pokud je připravíte z opravdového masa. Jestli ale chcete zůstat u nízkokalorických potravin, zkuste vyměnit sójové maso za český patent Šmakoun. Je vyrobený z čistého vaječného bílku a na rozdíl od sójového masa se nemusí dopředu namáčet. Má minimální energetickou hodnotu, sto gramů obsahuje pouze 220 kJ.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

04.09.2007 16:57
Recept se nachází v č.2/06, str.17