Vyzkoušejte nejlepší jinačí hranolky! Ty batátové po čínsku si zstoprocentně zamilujete.
Suroviny
batáty
4
ks
oloupaných a nakrájených na hranolky
olivový olej
2
PL
sójová omáčka
2
PL
chilli sušené
špetka
drcené
zázvor (mletý)
špetka
Postup
1
Troubu předehřejte na 220°C. V míse promíchejte batáty s olejem, sójovou omáčkou a chilli. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte lehce zázvorem.
2
Pečte 30 minut dokřupava, v polovině pečení batáty obraťte.
NĚCO NAVÍC
Batáty se také nazývají sladké brambory. Mají různý tvar, velikost i barvu, asi nejznámější jsou červené hlízy se žlutou nebo bílou dužinou – ta při smažení zůstává pevná, ale zároveň vláčná. Batáty jsou výborné i v podobě pyré nebo zapečené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální zeleninové přílohy(9 receptů)