Batátové hranolky stoprocentně stojí za vyzkoušení. Tyto jsou navíc dochucené sojovou omáčkou, chilli a sušeným zázvorem. Rozprostřete je na pečící plech a dejte upéct do trouby. Servírovat je můžete stejně jako klasické bramborové hranolky k masu, nebo si je vychutnat s oblíbeným dipem jako chuťovku.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. V míse promíchejte batáty s olejem, sójovou omáčkou a chilli. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte lehce zázvorem.
Pečte 30 minut dokřupava, v polovině pečení batáty obraťte.
NĚCO NAVÍC
Batáty se také nazývají sladké brambory. Mají různý tvar, velikost i barvu, asi nejznámější jsou červené hlízy se žlutou nebo bílou dužinou – ta při smažení zůstává pevná, ale zároveň vláčná. Batáty jsou výborné i v podobě pyré nebo zapečené.