Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Batátové hranolky po čínsku si zamilujete.

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina

Ingredience

    • 4–6 batátů (sladkých brambor), oloupaných a nakrájených na hranolky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce světlé sójové omáčky
    • špetka drceného sušeného chilli
    • špetka mletého zázvoru

     

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 220°C. V míse promíchejte batáty s olejem, sójovou omáčkou a chilli. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte lehce zázvorem. 

Pečte 30 minut dokřupava, v polovině pečení batáty obraťte.

NĚCO NAVÍC

Batáty se také nazývají sladké brambory. Mají různý tvar, velikost i barvu, asi nejznámější jsou červené hlízy se žlutou nebo bílou dužinou – ta při smažení zůstává pevná, ale zároveň vláčná. Batáty jsou výborné i v podobě pyré nebo zapečené. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové lupínky z trouby

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem

Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Pastinákové hranolky s parmazánem

Aligot

Celerová kaše s kapary a pancettou

Šťouchané brambory s petrželí

3x3 znásobená chuť zeleniny

REKLAMA

Přidat komentář