Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené batáty se sójovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 39
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 676 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 89 g
Tuky 28 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Batátové hranolky stoprocentně stojí za vyzkoušení. Tyto jsou navíc dochucené sojovou omáčkou, chilli a sušeným zázvorem. Rozprostřete je na pečící plech a dejte upéct do trouby. Servírovat je můžete stejně jako klasické bramborové hranolky k masu, nebo si je vychutnat s oblíbeným dipem jako chuťovku.

Suroviny

oloupaných a nakrájených na hranolky
olivový olej 2 PL
sójová omáčka 2 PL
chilli sušené 1 špetka
drcené
zázvor (mletý) 1 špetka

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. V míse promíchejte batáty s olejem, sójovou omáčkou a chilli. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte lehce zázvorem. 

2

Pečte 30 minut dokřupava, v polovině pečení batáty obraťte.

NĚCO NAVÍC
Batáty se také nazývají sladké brambory. Mají různý tvar, velikost i barvu, asi nejznámější jsou červené hlízy se žlutou nebo bílou dužinou – ta při smažení zůstává pevná, ale zároveň vláčná. Batáty jsou výborné i v podobě pyré nebo zapečené. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín