0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Pečené batáty se sójovou omáčkou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 70 g
Tuky 28 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte nejlepší jinačí hranolky! Ty batátové po čínsku si zstoprocentně zamilujete.

Suroviny

batáty 4 ks
oloupaných a nakrájených na hranolky
olivový olej 2 PL
sójová omáčka 2 PL
chilli sušené špetka
drcené
zázvor (mletý) špetka

1Troubu předehřejte na 220°C. V míse promíchejte batáty s olejem, sójovou omáčkou a chilli. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte lehce zázvorem. 

2Pečte 30 minut dokřupava, v polovině pečení batáty obraťte.

NĚCO NAVÍC

Batáty se také nazývají sladké brambory. Mají různý tvar, velikost i barvu, asi nejznámější jsou červené hlízy se žlutou nebo bílou dužinou – ta při smažení zůstává pevná, ale zároveň vláčná. Batáty jsou výborné i v podobě pyré nebo zapečené. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit