Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plnené zelní listy - holubky

Plnené zelní listy - holubky

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4731 kcal
Bílkoviny 281 g
Sacharidy 486 g
Tuky 185 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

zelí bílé 1 hlávka
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1 kg
rýže 500 g
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
rostlinný olej

Postup

1

Ze zelí vyřízneme zespodu košťál a dáme ho do hrnce s vroucí vodou. Když jsou listy měkké, samy se začnou odpojovat.

2

Na oleji nebo sádle si osmahneme cibulku pokrájenou na kostičky, těsně před dosmažením přidáme prolisovaný česnek a spolu s cibulkou, ještě krátce osmahneme (pozor, aby nám česnek nezhořkl). Necháme vychladnout.

3

Mezi tím si ve vodě opláchneme syrovou rýži, vodu slijeme.

4

V míse smícháme mleté ​​maso spolu s rýží, osolíme, opepříme, přidáme asi lžičku mleté ​​červené papriky, jeden menší rajčatový protlak, můžeme i trošku vegety, nakonec cibulku.

5

Vše smícháme a plníme do pokrájených zelných listů, protože pokud je list velký, pak jsou příliš velké i holubky. Ukládáme do hrnce, jeden vedle druhého, maximálně do 2/3 hrnce, protože vařením zvětší svůj objem.

6

Před vařením je zalijeme rajčatovým protlakem + trošku soli. Voda v hrnci musí překrývat holoubky, protože se jinak neuvaří. Podáváme s chlebem a zakysanou smetanu.

Foto: Flickr.com

Autor: xfabj05