0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plnené zelní listy - holubky

Plnené zelní listy - holubky

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4731 kcal
Bílkoviny 281 g
Sacharidy 486 g
Tuky 185 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

zelí bílé 1 hlávka
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1 kg
rýže 500 g
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
cibule 1 ks
paprika mletá sladká
rajčatový protlak
rostlinný olej

Postup

1

Ze zelí vyřízneme zespodu košťál a dáme ho do hrnce s vroucí vodou. Když jsou listy měkké, samy se začnou odpojovat.

2

Na oleji nebo sádle si osmahneme cibulku pokrájenou na kostičky, těsně před dosmažením přidáme prolisovaný česnek a spolu s cibulkou, ještě krátce osmahneme (pozor, aby nám česnek nezhořkl). Necháme vychladnout.

3

Mezi tím si ve vodě opláchneme syrovou rýži, vodu slijeme.

4

V míse smícháme mleté ​​maso spolu s rýží, osolíme, opepříme, přidáme asi lžičku mleté ​​červené papriky, jeden menší rajčatový protlak, můžeme i trošku vegety, nakonec cibulku.

5

Vše smícháme a plníme do pokrájených zelných listů, protože pokud je list velký, pak jsou příliš velké i holubky. Ukládáme do hrnce, jeden vedle druhého, maximálně do 2/3 hrnce, protože vařením zvětší svůj objem.

6

Před vařením je zalijeme rajčatovým protlakem + trošku soli. Voda v hrnci musí překrývat holoubky, protože se jinak neuvaří. Podáváme s chlebem a zakysanou smetanu.

Foto: Flickr.com

Autor: xfabj05

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč