Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové koule se schovanými kapustičkami

Obyčejné masové kuličky vám už přijdou fádní? Vyzkoušejte naše masové koule s překvapením v podobě růžičkové kapusty! 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H
Vaření 1:00

Ingredience

    • cca 10 menších růžičkových kapustiček, naspodu naříznutých do kříže (lze použít rozmrazené mražené)
    • sůl
    • 1-2 lžíce olivového oleje
    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, utřený
    • 150 ml bílého vína
    • 200 ml hotové rajčatové omáčky nebo passaty
    • 300 ml drůbežího vývaru
    • 2 lžíce strouhanky
    • 1,5 lžíce mléka
    • 1/4 červené papriky
    • 1/2 svazku hladkolisté petrželky, nadrobno nasekané
    • 250 g směsi hovězího a vepřového mletého masa, osoleného a opepřeného 
    • 1 žloutek

Příprava jídla

1 Kapustičky 2-3 minury vařte ve vroucí osolené vodě. V pánvi rozehřejte olej a na středním ohni na něm opečte cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte česnek, asi půl minuty míchejte, pak vlijte 50 ml vína a skoro úplně ho nechte odpařit. Odstavte a nechte chladnout. 

2 Mezitím připravte omáčku. Ve velkém rendlíku přiveďte k varu rajčatovou omáčku, 100 ml bílého vína a vývar. Vypněte vařič a dochuťte. 

3 V míse pokropte strouhanku mlékem, přidejte papriku a petrželku. Přidejte maso a žloutek, důkladně promíchejte. Přidejte vychladlou vinnou cibuli a znovu propracujte.

4 Z masa odebírejte kuličky asi tak velké jako kapustičky, v dlani do nich vtiskněte kapustičky a zcela je masovou směsí obalte (je-li třeba, přiberte více masové směsi). Cílem je masovoá koule s kapustičkou uprostřed. Pokračujte do spotřebování surovin.

5 Omáčku v rendlíku přiveďte zpět k varu. V uvolněné pánvi po cibuli opečte masové koule ze všech stran dozlatova. Pak je přemístěte do omáčky, opět přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a zvolna táhněte asi hodinu. Koule občas obraťte.

6 Pokud máte čas, můžete jídlo nechat vychladnout a pak znovu prohřát - chutě se ještě lépe prolnou. Podávejte s těstovinami nebo rýži.  

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Obalované kapustičky

Krémové kapustičky

Bavorská kapustičková polévka

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

Zapečené kapustičky v krémové omáčce

Kuře na kapustičkách

Těstoviny se slaninou a kapustičkami

Kapustičky - 6 receptů, které si zamilujete!

10x rajčata z plechu

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

Královna zimních záhonů

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vyzkoušeno! Bylo to výborné!

Přidat komentář