Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové koule se schovanými kapustičkami

Masové koule se schovanými kapustičkami

4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2152 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 129 g
Tuky 104 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obyčejné masové kuličky vám už přijdou fádní? Vyzkoušejte naše masové koule s překvapením v podobě růžičkové kapusty! 

Suroviny

naříznuté do kříže
sůl
olivový olej 2 PL
na drobno
česnek 1 stroužek
utřený
rajčatová passata - pyré 200 ml
vývar kuřecí 300 ml
strouhanka 2 PL
mléko 1,5 PL
petrželka ½ svazku
nasekaná
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 250 g
hovězí a vepřové mleté maso osolené a opepřené

Postup

1

Kapustičky 2-3 minury vařte ve vroucí osolené vodě. V pánvi rozehřejte olej a na středním ohni na něm opečte cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte česnek, asi půl minuty míchejte, pak vlijte 50 ml vína a skoro úplně ho nechte odpařit. Odstavte a nechte chladnout. 

2

Mezitím připravte omáčku. Ve velkém rendlíku přiveďte k varu rajčatovou omáčku, 100 ml bílého vína a vývar. Vypněte vařič a dochuťte.

3

V míse pokropte strouhanku mlékem, přidejte papriku a petrželku. Přidejte maso a žloutek, důkladně promíchejte. Přidejte vychladlou vinnou cibuli a znovu propracujte.

4

Z masa odebírejte kuličky asi tak velké jako kapustičky, v dlani do nich vtiskněte kapustičky a zcela je masovou směsí obalte (je-li třeba, přiberte více masové směsi). Cílem je masovoá koule s kapustičkou uprostřed. Pokračujte do spotřebování surovin.

5

Omáčku v rendlíku přiveďte zpět k varu. V uvolněné pánvi po cibuli opečte masové koule ze všech stran dozlatova. Pak je přemístěte do omáčky, opět přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a zvolna táhněte asi hodinu. Koule občas obraťte.

6

Pokud máte čas, můžete jídlo nechat vychladnout a pak znovu prohřát - chutě se ještě lépe prolnou. Podávejte s těstovinami nebo rýži.  

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Komentáře

13.02.2016 14:19

Vyzkoušeno! Bylo to výborné!

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...