Obyčejné masové kuličky vám už přijdou fádní? Vyzkoušejte naše masové koule s překvapením v podobě růžičkové kapusty!
Suroviny
1 Kapustičky 2-3 minury vařte ve vroucí osolené vodě. V pánvi rozehřejte olej a na středním ohni na něm opečte cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte česnek, asi půl minuty míchejte, pak vlijte 50 ml vína a skoro úplně ho nechte odpařit. Odstavte a nechte chladnout.
2 Mezitím připravte omáčku. Ve velkém rendlíku přiveďte k varu rajčatovou omáčku, 100 ml bílého vína a vývar. Vypněte vařič a dochuťte.
3 V míse pokropte strouhanku mlékem, přidejte papriku a petrželku. Přidejte maso a žloutek, důkladně promíchejte. Přidejte vychladlou vinnou cibuli a znovu propracujte.
4 Z masa odebírejte kuličky asi tak velké jako kapustičky, v dlani do nich vtiskněte kapustičky a zcela je masovou směsí obalte (je-li třeba, přiberte více masové směsi). Cílem je masovoá koule s kapustičkou uprostřed. Pokračujte do spotřebování surovin.
5 Omáčku v rendlíku přiveďte zpět k varu. V uvolněné pánvi po cibuli opečte masové koule ze všech stran dozlatova. Pak je přemístěte do omáčky, opět přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a zvolna táhněte asi hodinu. Koule občas obraťte.
6 Pokud máte čas, můžete jídlo nechat vychladnout a pak znovu prohřát - chutě se ještě lépe prolnou. Podávejte s těstovinami nebo rýži.
Komentáře
Marie Ralevská
13.02.2016 14:19
Vyzkoušeno! Bylo to výborné!
Vyzkoušeno! Bylo to výborné!