Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steakburgery v houbové omáčce

Masové plátky v houbové omáčce jsou stálicí všech kuchařek, jen se dělají příliš dlouho, a tak nejdou použít v běžném týdenním režimu – my jsme je urychlili použitím mletého masa.

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ opékání
PT15M
Vaření 0:15
Maso

Ingredience

    NA BURGERY

    • 1 vejce
    • 4 plátky slaniny, opečené a nakrájené nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 500 g mletého hovězího masa
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1–2 stroužky česneku, prolisované
    • 2 lžičky sušené majoránky či oregana
    • 4–6 lžic strouhanky, nejlépe čerstvé z bílého pečiva
    • polohrubá mouka na obalení
    • rostlinný olej na opečení

    NA OMÁČKU

    • 1 lžíce oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená na proužky
    • 3 hrsti nakrájených žampionů
    • 2–3 lžíce hladké mouky
    • 250 ml opravdu silného hovězího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 lžíce worcesterské omáčky

    K PODÁVÁNÍ

    • bramborová kaše

Příprava jídla

1 Ve větší misce dobře promíchejte a prohněťte rukama všechny ingredience na burgery až po strouhanku. Ze směsi potom vytvarujte vlhkýma rukama 4 burgery, obalte je v mouce ze všech stran a opékejte ve velké hluboké pánvi na oleji, z každé strany asi 5 minut. Potom je vyjměte a udržujte v teple.

2 Do uvolněné pánve přidejte trochu oleje a opékejte na něm cibuli, dokud neztmavne a nezkaramelizuje, pak přidejte nakrájené houby, nechte je změknout, zaprašte moukou a chvilku nechte osmahnout. Potom zalijte směs v pánvi vývarem, promíchejte, osolte, opepřete a přidejte worcesterskou omáčku. Na mírném plameni nechte provařit asi 10 minut, pak do omáčky vložte burgery a nechte je ještě 5 minut prohřát, v omáčce je obraťte. Podávejte s bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Místo žampionů použijte lesní houby, omáčka bude výraznější!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

Fenyklovo-rajčatové ragú

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

REKLAMA

Přidat komentář