0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steakburgery v houbové omáčce

Steakburgery v houbové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steakburgery v houbové omáčce

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2970 kcal
Bílkoviny 311 g
Sacharidy 114 g
Tuky 136 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové plátky v houbové omáčce jsou stálicí všech kuchařek, jen se dělají příliš dlouho, a tak nejdou použít v běžném týdenním režimu – my jsme je urychlili použitím mletého masa.

Suroviny

Na burgery
vejce 1 ks
slanina 4 plátky
opečené, nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
velká, nadrobno
česnek 1 stroužek
prolisované
majoránka (drhnutá) 2 ČL
sušená, lze nahradit oreganem
strouhanka 4 PL
nejlépe čerstvé z bílého pečiva
mouka pšeničná polohrubá
na obal
rostlinný olej
na opečení
Na omáčku
olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, na proužky
žampiony 3 hrsti
nakrájené
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar hovězí 250 ml
opravdu silný
sůl
pepř
čerstvě mletý
worchestrová omáčka ½ PL
K podávání
bramborová kaše

1 Ve větší misce dobře promíchejte a prohněťte rukama všechny ingredience na burgery až po strouhanku. Ze směsi potom vytvarujte vlhkýma rukama 4 burgery, obalte je v mouce ze všech stran a opékejte ve velké hluboké pánvi na oleji, z každé strany asi 5 minut. Potom je vyjměte a udržujte v teple.

2 Do uvolněné pánve přidejte trochu oleje a opékejte na něm cibuli, dokud neztmavne a nezkaramelizuje, pak přidejte nakrájené houby, nechte je změknout, zaprašte moukou a chvilku nechte osmahnout. Potom zalijte směs v pánvi vývarem, promíchejte, osolte, opepřete a přidejte worcesterskou omáčku. Na mírném plameni nechte provařit asi 10 minut, pak do omáčky vložte burgery a nechte je ještě 5 minut prohřát, v omáčce je obraťte. Podávejte s bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Místo žampionů použijte lesní houby, omáčka bude výraznější!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč