
Steakburgery v houbové omáčce
Masové plátky v houbové omáčce jsou stálicí všech kuchařek, jen se dělají příliš dlouho, a tak nejdou použít v běžném týdenním režimu – my jsme je urychlili použitím mletého masa.
Ingredience
- 1 vejce
- 4 plátky slaniny, opečené a nakrájené nadrobno
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1–2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžičky sušené majoránky či oregana
- 4–6 lžic strouhanky, nejlépe čerstvé z bílého pečiva
- polohrubá mouka na obalení
- rostlinný olej na opečení
- 1 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na proužky
- 3 hrsti nakrájených žampionů
- 2–3 lžíce hladké mouky
- 250 ml opravdu silného hovězího vývaru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1/2 lžíce worcesterské omáčky
- bramborová kaše
NA BURGERY
NA OMÁČKU
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Ve větší misce dobře promíchejte a prohněťte rukama všechny ingredience na burgery až po strouhanku. Ze směsi potom vytvarujte vlhkýma rukama 4 burgery, obalte je v mouce ze všech stran a opékejte ve velké hluboké pánvi na oleji, z každé strany asi 5 minut. Potom je vyjměte a udržujte v teple.
2 Do uvolněné pánve přidejte trochu oleje a opékejte na něm cibuli, dokud neztmavne a nezkaramelizuje, pak přidejte nakrájené houby, nechte je změknout, zaprašte moukou a chvilku nechte osmahnout. Potom zalijte směs v pánvi vývarem, promíchejte, osolte, opepřete a přidejte worcesterskou omáčku. Na mírném plameni nechte provařit asi 10 minut, pak do omáčky vložte burgery a nechte je ještě 5 minut prohřát, v omáčce je obraťte. Podávejte s bramborovou kaší.
NĚCO NAVÍC
Místo žampionů použijte lesní houby, omáčka bude výraznější!
Přidat komentář