0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bifteki se salátem a rozmarýnovými bramborami

Bifteki se salátem a rozmarýnovými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bifteki se salátem a rozmarýnovými bramborami

4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4603 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 525 g
Tuky 175 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řecko znamená prázdniny, kdy je na všechno dost času. Na terase taverny plyne tempo příjemně pomalu, slunce zlatí retsinu ve skleničce a vzduchem se šíří vůně masa z grilu...

Suroviny

NA BIFTEKI
toustový chléb 2 plátky
bez kůrky
hovězí maso mleté 400 g
vepřové maso mleté 200 g
cibule červená 1 ks
nasekaná nadrobno nebo nastrouhaná
máta (sušená) 1 ČL
oregano 2 ČL
sušené
petrželka 1 PL
čerstvá, hladkolistá, lístky nasekané
pepř
čerstvě namletý
sůl
vejce 1 ks
sýr feta 240 g
olivový olej
na potření
NA SALÁT
vinný ocet červený 1,5 PL
olivový olej extra panenský 4 PL
oregano 1 špetka
sušené
ouzo 1 PL
(není nutné)
rajčata cherry 12 ks
překrojených na půl (nebo menších hezkých rajčat, těch pak může být méně, na čtvrtky)
okurka ½ ks
nakrájená na kolečka
paprika zelená 1 ks
na proužky
cibule červená ½ ks
na tenoučké proužky
olivy černé 1 hrst
kalamata
kapary 1 PL
naložené
kopr 2 PL
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na rozmarýnové brambory
brambory nové 14 ks
menší, se slupkou, vydrhnuté (nebo baby brambory)
rozmarýn
dlouhé a silné větvičky
olivový olej
na potření

Postup

1

Začněte s bramborami. Troubu rozehřejte na 180 °C. Rozmarýnové větvičky zbavte lístků kromě vrcholu (lístky schovejte na jiný účel) a namočte je na půl hodiny do studené vody.

2

Brambory v celku dejte do vody a uvařte do poloměkka, dokud nepůjdou propíchnout, ale nerozvařte. Brambory sceďte a nechte trochu zchladnout. Pak je propíchněte naostřenou špejlí nebo grilovací jehlou, aby šly navléknout na rozmarýnové větvičky.

3

Opatrně navlékněte na rozmarýn tak, aby nahoře zůstal vrchol s lístky. Špíz potřete olejem a dejte do trouby, dokud kůrka na bramborách není lehce opečená, trvá to 15–20 minut.

4

Toustový chléb bez kůrky vložte do mixéru a rozmělněte na strouhanku. Strouhanku dejte do mísy, přidejte všechno maso, cibuli, koření a petrželku. Osolte, opepřete a přidejte vejce. Promíchejte do kompaktní hmoty. Fetu nakrájejte na špalíčky zhruba o délce 5 cm.

5

Ochucené maso rozdělte na 12 stejných částí. Z poloviny každé části vytvarujte silnější placičku, položte na ni špalík sýra. Na ten navršte trochu masa a zaoblete do šišky. Každou šišku potřete olivovým olejem. Rozpalte grilovací pánev a grilujte bifteki zhruba 8 minut, během grilování jednou otočte.

6

Mezitím připravte salát. Smíchejte v míse na dresink ocet, olej, sůl, pepř, oregano a ouzo, pokud je používáte. Promíchejte s rajčaty, okurkou, paprikou a cibulí. Přidejte kapary, olivy a posypte koprem.

7

Bifteki podávejte se salátem a bramborami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč