Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bifteki se salátem a rozmarýnovými bramborami

Bifteki se salátem a rozmarýnovými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bifteki se salátem a rozmarýnovými bramborami

4.2/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4603 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 525 g
Tuky 175 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řecko znamená prázdniny, kdy je na všechno dost času. Na terase taverny plyne tempo příjemně pomalu, slunce zlatí retsinu ve skleničce a vzduchem se šíří vůně masa z grilu...

Suroviny

NA BIFTEKI
bez kůrky
nasekaná nadrobno nebo nastrouhaná
máta (sušená) 1 ČL
oregano 2 ČL
sušené
petrželka 1 PL
čerstvá, hladkolistá, lístky nasekané
pepř
čerstvě namletý
sůl
vejce 1 ks
olivový olej
na potření
NA SALÁT
vinný ocet červený 1,5 PL
olivový olej extra panenský 4 PL
oregano 1 špetka
sušené
ouzo 1 PL
(není nutné)
rajčata cherry 12 ks
překrojených na půl (nebo menších hezkých rajčat, těch pak může být méně, na čtvrtky)
okurka ½ ks
nakrájená na kolečka
na proužky
na tenoučké proužky
kalamata
kapary 1 PL
naložené
kopr 2 PL
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na rozmarýnové brambory
menší, se slupkou, vydrhnuté (nebo baby brambory)
rozmarýn
dlouhé a silné větvičky
olivový olej
na potření

Postup

1

Začněte s bramborami. Troubu rozehřejte na 180 °C. Rozmarýnové větvičky zbavte lístků kromě vrcholu (lístky schovejte na jiný účel) a namočte je na půl hodiny do studené vody.

2

Brambory v celku dejte do vody a uvařte do poloměkka, dokud nepůjdou propíchnout, ale nerozvařte. Brambory sceďte a nechte trochu zchladnout. Pak je propíchněte naostřenou špejlí nebo grilovací jehlou, aby šly navléknout na rozmarýnové větvičky.

3

Opatrně navlékněte na rozmarýn tak, aby nahoře zůstal vrchol s lístky. Špíz potřete olejem a dejte do trouby, dokud kůrka na bramborách není lehce opečená, trvá to 15–20 minut.

4

Toustový chléb bez kůrky vložte do mixéru a rozmělněte na strouhanku. Strouhanku dejte do mísy, přidejte všechno maso, cibuli, koření a petrželku. Osolte, opepřete a přidejte vejce. Promíchejte do kompaktní hmoty. Fetu nakrájejte na špalíčky zhruba o délce 5 cm.

5

Ochucené maso rozdělte na 12 stejných částí. Z poloviny každé části vytvarujte silnější placičku, položte na ni špalík sýra. Na ten navršte trochu masa a zaoblete do šišky. Každou šišku potřete olivovým olejem. Rozpalte grilovací pánev a grilujte bifteki zhruba 8 minut, během grilování jednou otočte.

6

Mezitím připravte salát. Smíchejte v míse na dresink ocet, olej, sůl, pepř, oregano a ouzo, pokud je používáte. Promíchejte s rajčaty, okurkou, paprikou a cibulí. Přidejte kapary, olivy a posypte koprem.

7

Bifteki podávejte se salátem a bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč