0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2638 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 386 g
Tuky 53 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro děti, které by hamburgery jedly každý den. Připravte jim domácí.

Suroviny

hovězí maso mleté 450 g
hovězí zadní
jarní cibulka 50 g
najemno
worcesterská omáčka 2 PL
sůl
pepř
mletý
ananasový džem 80 g
či 100% džus s dužinou
BBQ omáčka 80 ml
ananas 4 plátky
hamburgerová bulka 4 ks
olej
na potření mřížky + na hranolky
salát
4 listy – omyté a osušené
brambory 1 kg
oloupané

1 Maso zlehka promíchejte s cibulkou, worcesterem a pepřem. Vytvarujte čtyři koule a lehce je zploštěte jako karbanátky. Maso při míchání a tvarování nemačkejte, aby zůstalo nadýchané a šťavnaté. Burgery přikryjte alobalem a nechte chvíli v chladu.

2 Brambory nakrájejte na 1cm plátky a pak na stejnoměrné hranolky. Zalijte je studenou vodou a nechte 30 minut máčet, aby se vyplavil škrob. Potom je slijte a osušte. Rozložte je na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 15–20 minut dozlatova, jednou je otočte, solte až po upečení. Rozmíchejte a prohřejte džem s barbecue omáčkou.

3 Předehřejte gril a mřížku potřete olejem. Položte na ni burgery a grilujte je po obou stranách; na středně propečené to na grilu s poklopem trvá celkem 8–10 minut, na otevřeném grilu je nechte 13–15 minut. Během pečení je potírejte omáčkou s džemem a otáčejte. Nakonec ogrilujte i plátky ananasu, asi minutu po každé straně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit