Pro děti, které by hamburgery jedly každý den. Připravte jim domácí.
Suroviny
Postup
Maso zlehka promíchejte s cibulkou, worcesterem a pepřem. Vytvarujte čtyři koule a lehce je zploštěte jako karbanátky. Maso při míchání a tvarování nemačkejte, aby zůstalo nadýchané a šťavnaté. Burgery přikryjte alobalem a nechte chvíli v chladu.
Brambory nakrájejte na 1cm plátky a pak na stejnoměrné hranolky. Zalijte je studenou vodou a nechte 30 minut máčet, aby se vyplavil škrob. Potom je slijte a osušte. Rozložte je na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 15–20 minut dozlatova, jednou je otočte, solte až po upečení. Rozmíchejte a prohřejte džem s barbecue omáčkou.
Předehřejte gril a mřížku potřete olejem. Položte na ni burgery a grilujte je po obou stranách; na středně propečené to na grilu s poklopem trvá celkem 8–10 minut, na otevřeném grilu je nechte 13–15 minut. Během pečení je potírejte omáčkou s džemem a otáčejte. Nakonec ogrilujte i plátky ananasu, asi minutu po každé straně.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dobroty pro děti(8 receptů )
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )