Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
1.6/5 Počet hodnocení: 72
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2638 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 386 g
Tuky 53 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro děti, které by hamburgery jedly každý den. Připravte jim domácí.

Suroviny

hovězí zadní
jarní cibulka 50 g
najemno
worcesterská omáčka 2 PL
sůl
pepř
mletý
či 100% džus s dužinou
ananas 4 plátky
olej
na potření mřížky + na hranolky
salát
4 listy – omyté a osušené
oloupané

Postup

1

Maso zlehka promíchejte s cibulkou, worcesterem a pepřem. Vytvarujte čtyři koule a lehce je zploštěte jako karbanátky. Maso při míchání a tvarování nemačkejte, aby zůstalo nadýchané a šťavnaté. Burgery přikryjte alobalem a nechte chvíli v chladu.

2

Brambory nakrájejte na 1cm plátky a pak na stejnoměrné hranolky. Zalijte je studenou vodou a nechte 30 minut máčet, aby se vyplavil škrob. Potom je slijte a osušte. Rozložte je na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 15–20 minut dozlatova, jednou je otočte, solte až po upečení. Rozmíchejte a prohřejte džem s barbecue omáčkou.

3

Předehřejte gril a mřížku potřete olejem. Položte na ni burgery a grilujte je po obou stranách; na středně propečené to na grilu s poklopem trvá celkem 8–10 minut, na otevřeném grilu je nechte 13–15 minut. Během pečení je potírejte omáčkou s džemem a otáčejte. Nakonec ogrilujte i plátky ananasu, asi minutu po každé straně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...